20.11.2015 16:36

Jaunie kamaniņu braucēji Pasaules kausu atklāj ar vienu otro vietu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunie kamaniņu braucēji Pasaules kausu atklāj ar vienu otro vietu Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Latvijas jauniešu un junioru izlase kamaniņu sportā, kuras pārliecinoši lielāko daļu veido Pierīgas novadu sportisti, Lillehammerē (Norvēģija) aizvadījusi Pasaules kausa izcīņas pirmā posma sacensības. Jau nākamās nedēļas beigās otrais posms norisināsies Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē.

Vislabāk no Latvijas jaunajiem kamaniņu braucējiem veicās saulkrastietim Kristeram Aparjodam. 19 junioru konkurencē viņš pirmajā braucienā uzrādīja ceturto labāko rezultātu, bet otrajā bija otrs ātrākais un arī summā izcīnīja otro vietu, 0,471 sekundi zaudējot uzvarētājam Markusam Hummeram no Vācijas.


Labāko desmitniekā izdevās iekļūt vēl diviem Latvijas pārstāvjiem – Gunārs Bergs no Saulkrastiem ieņēma septīto vietu (1,770 sekundes aiz Hummera), bet siguldietis Ralfs Bērziņš bija desmitais (+2,225 s).

Sacensībās juniorēm nepaveicās Kendijai Aparjodei – pēc pirmā brauciena viņa bija septītajā pozīcijā, bet otrajā piedzīvoja kritienu un nefinišēja.

Aksels Tupe un Kaspars Šļahota no Stopiņu novada 14 jauniešu divvietīgo ekipāžu konkurencē izcīnīja ceturto vietu. Uzvarētājiem Švarcam/Gifleram no Itālijas Tupe/Šļahota divu braucienu summā zaudēja 2,252 sekundes, bet no trešās vietas atpalika par 0,766 sekundēm.

Sacensībās jaunietēm, kurās startēja 41 dalībniece un uzvarēja Oļesja Mihaiļenko no Krievijas, devīto vietu ieņēma Sigita Bērziņa no Siguldas (+1,327 s), 11. vietu – vēl viena siguldiete Elīna Ieva Vītola (+1,654 s) un 19. vietu – Anda Upīte no Sējas novada (+2,295 s).

Jauniešiem 46 dalībnieku konkurencē 12. pozīciju ieņēma Lūkass Krasts no Salaspils novada, kurš pēc ne visai veiksmīga pirmā brauciena (23. vieta) otrajā uzrādīja pat sesto labāko rezultātu un summā uzvarētājam vācietim Paulam Lukasam Heideram zaudēja 1,736 sekundes. Vienu vietu zemāk finišēja Edgars Karnītis no Stopiņu novada (+1,802), bet Roberts Plūme no Ropažiem ierindojās 20. vietā (+2,289).

27. un 28. novembrī Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē notiks junioru Pasaules kausa izcīņas otrā posma sacensības. No otrdienas līdz ceturtdienai Siguldā notiks oficiālie treniņbraucieni. Piektdien plkst. 10 un 12 sacensību braucienus veiks jaunieši, jaunietes un divvietīgās junioru ekipāžas, bet plkst. 14 divi braucieni jauniešu ekipāžām. Sestdien divus braucienus plkst. 10 un 12 veiks juniori.