17.11.2015 12:43

Vangažos sacenšas jaunie un pieredzējušie šahisti, labākie spēlē Islandē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vangažos sacenšas jaunie un pieredzējušie šahisti, labākie spēlē Islandē Latvijas Šaha federācija

Vangažu vidusskolā aizvadīts Inčukalna novada atklātais čempionāts ātrajā šahā, kurā piedalījās 76 dažādas pieredzes un meistarības šahisti, arī ne mazums Pierīgas novadu pārstāvju. Vienlaikus notika arī jauniešu šaha turnīrs.

Vienas dienas turnīrs Vangažos notika pēc Šveices sistēmas septiņās kārtās. Par uzvarētāju kļuva starptautiskais lielmeistars Vladimirs Svešņikovs no Rīgas, kurš izcīnīja piecas uzvaras un divreiz nospēlēja neizšķirti, savācot sešus punktus. Tāda pati bilance, taču sliktāks papildrādītājs bija ropažniekam Rolandam Bērziņam – viņam otrā vieta.


Trešo vietu ar 5,5 punktiem ieguva Deniss Nikolajevs no Siguldas, kurš pēc papildrādītāja apsteidza salaspilieti Imantu Kārkliņu. Labāko desmitnieka no Pierīgas šahistiem iekļuva arī carnikavietis Kristaps Krustkalns (5 p.), bet labākais no mājiniekiem vangažniekiem bija Pjotrs Martiņenko (3 punkti un 52. vieta).

Jauniešu šaha turnīrā 11 dalībnieku konkurencē uzvaru izcīnīja Māris Miglinieks no Siguldas, kurš ieguva 6 punktus no 7 iespējamiem. Otrā vieta Sofijai Nagibinai no Vangažiem (6 p.), trešā – vēl vienam siguldietim Renāram Vanagam (5 p.).

12. decembrī paredzēta Mālpils novada domes kausa izcīņa ātrajā šahā.

Jāpiezīmē, ka šobrīd Islandē notiek Eiropas komandu čempionāts šahā, kurā Latviju pārstāv arī olainietis Normunds Miezis un Toms Kantāns no Garkalnes. Pēc četrām kārtām Latvijas vīru komanda 36 izlašu konkurencē ieņem 23. vietu (1,5:2,5 pret Somiju, 0,5:3,5 pret Itāliju, 4:0 pret Skotiju un 3:1 pret Islandes šaha leģendām).