16.11.2015 19:16

Latvijas dāmu florbola izlasē četras ķekavietes, viena rezervē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas dāmu florbola izlasē četras ķekavietes, viena rezervē Latvijas Florbola savienība

Latvijas dāmu florbola izlases galvenais treneris Jurijs Fedulovs nosaucis tās 20 spēlētājas, kuras decembra sākumā dosies uz pasaules čempionātu Somijas pilsētā Tamperē. Komandas sastāvā iekļautas pa divām florbola klubu "Ķekava" un "Ķekavas Bulldogs" spēlētājām.

Valstsvienības sastāvā iekļautas trīs vārtsardzes, sešas aizsardzības spēlētājas un 11 uzbrucējas. Sešas florbolistes pārstāv ārzemju klubus, pārējās spēlē "Elvi" florbola līgā. Viņu vidū – "Ķekavas Bulldogs" kluba uzbrucējas Inga Ametere un Līga Vancāne, kā arī aizsardze Gundega Vancāne un uzbrucēja Elīza Elizabete Bērziņa no FK "Ķekavas".


Vēl trīs spēlētājas – viņu vidū Laura Vancāne no FK "Ķekava" – pieteiktās kā rezervistes traumu vai slimības gadījumā, liecina Latvijas Florbola savienības informācija.

Desmitais pasaules čempionāts florbolā sievietēm no 4. līdz 12. decembrim norisināsies Somijas pilsētā Tamperē. 16 komandas sadalītas divos "ešelonos". Pirmajā no tām ir astoņas spēcīgākās komandas, kas spēlēs divās apakšgrupās – A (Polija, Šveice, Norvēģija, Somija) un B (Vācija, Zviedrija, Latvija un Čehija). Divās grupās sadalītas arī pārējās astoņas izlases – C (Japāna, Dānija, Singapūra un Austrālija) un D (Slovākija, Krievija, ASV un Nīderlande).

A un B apakšgrupu divas labākās komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm būs jāaizvada astotdaļfināla spēle ar C un D grupu pirmo divu vietu ieguvējām.

Latvijas izlases B apakšgrupas spēles paredzētas 5. decembrī pret Čehiju, 6. decembrī pret Vāciju un 7. decembrī pret Zviedriju.

Pērn pasaules čempionātā Latvijas florbolistes ieguva piekto vietu. Valstsvienību turnīrā pārstāvēja Elīza Elizabete Bērziņa, Gundega Vancāne un Inga Ametere.