16.11.2015 14:03

Dāmu novusa čempionāta finālā – bez Pierīgas novadu pārstāvēm

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dāmu novusa čempionāta finālā – bez Pierīgas novadu pārstāvēm arhīvs

Aiva Oša no Babītes nedēļas notikušajā Latvijas individuālā novusa čempionāta pusfināla turnīrā starp 16 labākajām neiekļuva, paliekot vienu vietu aiz finālistu skaita.

Par 16 ceļazīmēm uz finālturnīru, kas paredzēts 21. novembrī Tukumā, sacentās 24 labākās novusa meistares no visas Latvijas. Vienpadsmit kārtās labākos panākumus guva valmieriete Evija Paparde un pieredzējusī Velga Nestore no Rīgas – viņas abas guva pa deviņām uzvarām un savāca 18 punktus.


Aiva Oša un vēl septiņas dalībnieces nopelnīja pa desmit punktiem (piecas uzvaras), bet vieta labāko sešpadsmitniekā atradās tikai trijām no viņām. Papildrādītāji vienīgajai Pierīgas novadu pārstāvei pusfinālā izrādījās nepietiekami, lai iekļūtu trijniekā, un viņa palika kā pirmā "aiz strīpas", liecina Latvijas Novusa federācijas informācija.

Jau ziņots, ka nedēļu iepriekš notika Latvijas čempionāta pusfināla turnīrs vīriem, kur vietu starp 24 finālistiem izcīnīja Ainārs un Juris Groseni no Babītes. Fināls, tāpat kā dāmām, plānots 21. novembrī Tukumā.