15.11.2015 14:51

Stopiņu handbolistiem perfekta bilance, salaspilietēm zaudējums

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu handbolistiem perfekta bilance, salaspilietēm zaudējums Latvijas Handbola federācija

Latvijas handbola čempionāta nedēļas nogales spēlēs uzvaras Ulbrokas sporta kompleksā izcīnīja visas trīs Stopiņu novada komandas. Pierīgas klubu brīvdienu bilanci pabojāja Salaspils sporta skolas handbolistes, kuras kārtējā mačā piedzīvoja neveiksmi.

Salaspilietes svētdien viesojās pie "REIR Dobele" komandas. Pirmā puslaika lielāko daļu laukuma saimnieces saglabāja apmēram četru vārtu pārsvaru, bet pēc pārtraukuma to palielināja līdz 28:19 un beigās guva pārliecinošu uzvaru 35:23.

Salaspils komandas labā Renāte Salmane guva septiņus, Dace Potapova un Inese Umjarova – pa pieciem.

Visām trim spēlēm Ulbrokā bija diezgan līdzīgs sižets. Stopiņu novada dāmu handbola komanda (NHK) uzņēma Jēkabpils sporta skolas handbolistes. Pirmajā puslaikā mājiniecēm nācās atspēlēt triju vārtu deficītu (6:9), bet otrā puslaika vidū viņas veica strauju izrāvienu 7:1 un nosargāja iekrāto pārsvaru – 37:31.

Rezultatīvākās Stopiņu komandas rindās bija Elita Ekkerte ar 11 precīziem metieniem, Ivita Asare ar septiņiem un Daina Sergejeva ar sešiem. Dāmu virslīgas turnīra tabulā Stopiņu NHK ar 12 punktiem septiņās spēlēs saglabā līderpozīcijas, bet Salaspils sporta skola ar sešiem punktiem ir piektajā vietā.

Latvijas pirmās līgas turnīrā vīriem Stopiņu NHK tikās ar Ludzas sporta kluba "Latgols" junioriem. Arī šajā spēlē izšķirošie notikumi risinājās otrā puslaika vidū, kad mājinieki no 18:19 panāca 28:20 un spēli pabeidza ar 32:24. Renārs Čerņevskis iemeta 12 un Artūrs Koponāns piecus vārtus.

Savukārt Ulbrokas sporta kluba handbolisti mačā pret "RTU-Seniori" komandu otrajā puslaikā zaudēja ar "mīnus trīs" un vēl piecas minūtes līdz beigām viņu pārsvars bija minimāls (27:26). Toties gala iznākums bija gluži pārliecinošs – 34:26. Raivim Pētersonam astoņi, Ralfam Ozoliņam – septiņi precīzi metieni.

Stopiņu NHK pirmās līgas Austrumu grupā ar 12 punktiem sešās spēlēs ir līderi, bet piekto vietu ieņem Salaspils/"Mērnieks ZM" vienība (1 p.). Savukārt Ulbrokas sporta klubam Rietumu grupā ir seši punkti piecos mačos un ceturtā vieta.