10.11.2015 13:47

Stiprinieki sacenšas Siguldā un Krimuldā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stiprinieki sacenšas Siguldā un Krimuldā ekrānšāviņš no youtube.com

Vienas dienas laikā Siguldā un Krimuldā notika divas sacensības ar spēkavīru (un arī sievu) piedalīšanos. 15 komandu pārstāvji piedalījās Siguldas čempionātā svaru stieņa spiešanā guļus, bet Raganā Latvijas kausa izcīņas pēdējā posma sacensības aizvadīja roku cīņas jeb armrestlinga meistari.

Siguldā komandu kopvērtējumā pirmo vietu izcīnīja Valmieras spēka sportu veidu klubs "Spēka Pasaule", taču vairākas godalgas nopelnīja arī mājinieki – Siguldas Pauerliftinga biedrības un kluba "Panatta Fitness" pārstāvji.

Dāmām absolūti labāko rezultātu sasniedza Evita Bole – stieni, kas svēra pusi no viņas personīgā svara (30 kg), viņa uzspieda 50 reižu. Vēl vienu uzvaru siguldiešiem jauniešu (1997. g.dz. un jaunāki) konkurencē svara kategorijā līdz 83 kg izcīnīja Leonards Zaltāns, kurš stieni personīgā svara smagumā (68 kg) uzspieda 17 reizes. Trešais šajā pašā kategorijā bija Vadims Sabaņins (13 reizes).

Divas medaļas Siguldas sportistiem arī junioru (1992./95. g.dz.) sacensībās. Svara kategorijā līdz 74 kg otro vietu ieguva Emīls Ločmelis (23 reizes), bet kategorijā virs 93 kg Nils Teterovskis (17 reizes).

Siguldas čempionāta kopvērtējumā "Panatta Fitness" komanda ierindojās piektajā vietā un Siguldas Pauerliftinga biedrība septītajā vietā. Bet Rīgas reģiona kausa izcīņā, kurā uzvarēja Līgo sporta klubs, ceturto vietu ieņēma "Sporta Pasaule Ādaži" klubs un piekto – Siguldas Pauerliftinga biedrība.

Jāpiezīmē, ka 28. un 29. novembrī Siguldā risināsies viens no galvenajiem Latvijas pauerliftinga sezonas pasākumiem – Latvijas čempionāts spēka trīscīņā abu dzimumu un visu vecumu grupās.

Tostarp Krimuldas novada Raganā Latvijas kausa piektā posma sacensībās armrestlingā uzvarētāji tika noskaidroti gan posmā, gan kausa izcīņas kopvērtējumā. Atsevišķi vairākās vecuma grupās tika vērtēti junioru vecuma sportisti, iesācēji, amatieri un "Pro" grupas meistari.

Labākie tika noteikti arī starp mājiniekiem krimuldiešiem – tā vienā no iesācēju grupām pirmo vietu izcīnīja Rihards Kārkliņš, bet starp junioriem labākie bija Nīls Ļubeckis un Uldis Vanags.