09.11.2015 12:30

Siguldas badmintonisti ievākuši bagātīgu medaļu ražu Latvijas jaunatnes čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas badmintonisti ievākuši bagātīgu medaļu ražu Latvijas jaunatnes čempionātā Siguldas badmintona klubs

Nedēļas nogalē aizvadīts Latvijas jaunatnes čempionāts badmintonā U-13 un U-17 vecuma grupās. Gandrīz visos vienspēļu un dubultspēļu turnīros laureātu vidū iekļuva Siguldas sporta skolas audzēkņi, kuru kontā arī vairāki Latvijas čempionu tituli.

Par absolūto čempioni U-17 grupā jaunietēm kļuva Liāna Lenceviča. Vienspēļu turnīra finālā viņa ar 21:14, 21:10 pārliecinoši pieveica Unu Bergu no Valmieras, ar kuru kopā triumfēja pāru cīņās. Savukārt jauktajās dubultspēlēs Liāna uzvarēja, spēlējot pārī ar siguldieti Ardi Danielu Bedrīti.

Viņš savukārt izcīnīja uzvaru jauniešu vienspēļu turnīrā, finālā ar 14:21, 21:17, 21:14 pārspējot valmierieti Artūru Ķelpu, bet dubultspēlēs kopā ar savu novadnieku Gintu Bērziņu ieņēma otro vietu.

Vēl U-17 grupas dubultspēlēs divas trešās vietas ieguva Amanda Azarova no Siguldas pāros ar Polīnu Baskovu no Valkas un Gintu Bērziņu. Savukārt vienspēlēs trešo vietu ieņēma Diāna Stognija no RTU/LIPS/Baloži komandas.

U-13 vecuma grupā no siguldiešiem lielākos panākumus guva Arta Priedniece. Vienspēļu turnīra finālā viņa triju setu cīņā piekāpās Norai Konovalovai no Valmieras 21:13, 9:21, 19:21, taču dubultspēlēs izcīnīja divas pirmās vietas pāros ar Siguldas komandas biedreni Diānu Aleksejevu un Oskaru Saulīti no "Dārta/Daugmale" komandas.

Diāna Aleksejeva vēl ieguva vienu otro vietu "mikstā" kopā ar Alenu Zandovski, bet vienspēlēs mačā par bronzas medaļu ar 12:21, 23:21, 21:14 pārspēja vēl vienu Siguldas jauno badmintonisti Annu Kupču, kura savukārt ieguva otro vietu dubultspēlēs kopā ar Martu Brenguli un trešo vietu kopā ar liepājnieku Gustavu Dāvidu Breču.

Vienīgais turnīrs, kurā Siguldas badmintonisti palika bez godalgām bija U-13 vienspēļu turnīrs puišiem, kurā ceturto vietu ieņēma Alens Zandovskis. Toties dubultspēlēs pārī ar Paulu Rozenvaldu no Jelgavas viņš kļuva par čempionu.