07.11.2015 17:07

Olainieši iesit trīs, salaspilieši ielaiž piecus, ķekavieši "pa nullēm"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Sestdien finišējis "Komanda.lv" Latvijas futbola pirmās līgas turnīrs. Noslēguma tabulā trīs Pierīgas komandas ieņēma tās vietas, kurās bija sezonas lielāko daļu – Ķekavas futbola klubs "Auda" piektajā, Apvienotās futbola akadēmija "Olaine" astotajā un Salaspils komanda 12. vietā.

FK "Auda" sezonas pēdējā spēlē tikās ar turnīra trešās vietas ieguvējiem Rīgas Futbola skolas audzēkņiem. Nevienai komandai vārtus tā arī neizdevās gūt, un cīņa beidzās neizšķirti 0:0. Interesanti, ka rīdziniekiem šis neizšķirts un divi zaudētie punkti maksāja otro vietu un tiesības piedalīties pārspēlēs par vietu virslīgā.

Daudz rezultatīvāk aizritēja pēdējie mači ar abu pārējo Pierīgas klubu piedalīšanos.

AFA "Olaine" futbolisti no līdzjutējiem savā laukumā atvadījās ar pārliecinošu 3:0 uzvaru pār pēdējā vietā palikušo Preiļu bērnu un jaunatnes sporta skolas vienību. Pirmajā puslaikā bumbu viesu vārtos ieraidīja Vladislavs Ždaņko un Lohans Munjoss, bet desmit minūtes līdz beigām precīzs bija Daniels Ķemers.

Uz bēdīgākas nots sezonu noslēdza Aleksandra Kulakova futbola akadēmijas centra komanda no Salaspils. Turpat kaimiņos salaspilieši ar 1:5 zaudēja futbola klubam "Ogre". Vienīgos vārtus viesu labā 20.minūtē guva Timurs Šafins, tobrīd rezultāta starpību samazinot līdz 1:2.

Pirmās līgas noslēguma tabulā pirmās trīs vietas ieņēma "FC Caramba/Dinamo" (84 punkti 30 spēlēs), "Valmiera Glass FK" (75 p.) un Rīgas Futbola skola (74). FK "Auda" futbolisti 30 spēlēs izcīnīja 13 uzvaras, deviņas reizes nospēlēja neizšķirti, piedzīvoja astoņus zaudējumus un ar 48 punktiem ieņēma piekto vietu. AFA "Olaine" 36 punkti un astotā vieta, Salaspils futbolistiem 30 punkti un 12. pozīcija.

Visām trim Pierīgas komandām aizvadītā sezona bijusi nedaudz veiksmīgāka par iepriekšējo. Salīdzinājumam – pagājušajā gadā ķekavieši ieņēma sesto, olainieši vienpadsmito un salaspilieši piecpadsmito vietu.