06.06.2012 11:24

Olainē startē Latvijas ”inline” hokeja čempionāts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olainē startē Latvijas ”inline” hokeja čempionāts www.olaine.lv

No ledus hokeja brīvajos vasaras mēnešos popularitāti cer iegūt hokejs uz skrituļslidām.

 

"Inline" hokejs atrodas Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) paspārnē, un tajā notiek dažāda līmeņa turnīri, pasaules čempionātus ieskaitot. Pagājušās nedēļas beigās Jūrmalā notiks pirmais starptautiskais "inline" hokeja turnīrs Latvijā, kurā piedalījās arī komandas no Somijas, Īrijas un Slovēnijas.

Galvenās atšķirības ar tradicionālo hokeju ir segums, slidas, spēlētāju skaits uz laukuma (četri laukuma spēlētāji plus vārtsargs) un spēles laiks (2x20 minūtes).

Latvijas "inline" hokeja čempionātam, ko rīko "Latvijas "inline" hokeja centrs" (LIHC) sadarbībā ar Latvijas Hokeja federāciju, šogad pieteikušās sešas komandas. Pirmā spēle "Olaine" – "Jelgava" notiks trešdien plkst.21.30.

Priekšsacīkšu mačus, kas ieplānoti darbdienu vakaros, divos apļos paredzēts aizvadīt Olaines slidotavā un Majoru sporta laukumā. Pirmo apli komandas izspēlēs jūnijā, otro – jūlijā, bet augustā aizvadīs izslēgšanas turnīra cīņas.

"Inline" hokeja pirmsākumi Latvijā ir meklējami tieši Olainē. Tur bāzēts 2010. gadā dibinātais LIHC, kā arī atrodas Latvijā pirmais "inline" hokeja spēlēšanai piemērotais hokeja laukums ar speciālo multifunkcionālo segumu. Olainē ir organizēti treniņi gan bērniem, gan pieaugušajiem, kā arī tiek organizēti dažādi turnīri, piemēram, Olaines Sporta centra kausa izcīņaun u , ka.