01.11.2015 18:32

Stopiņu handbolistes aizraujošā cīņā nospēlē neizšķirti ar dobelniecēm

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu handbolistes aizraujošā cīņā nospēlē neizšķirti ar dobelniecēm Einārs Binders

Latvijas dāmu handbola čempionāta līderes Stopiņu novada handbola komandas spēlētājas otro reizi sezonā maču beigušas neizšķirti, taču joprojām ir vienīgās, kas vēl nav zaudējušas nevienā spēlē. Atšķirīgas sekmes Pierīgas vīru handbola klubiem Latvijas pirmās līgas turnīrā.

Ulbrokas sporta kompleksā laukuma saimnieces uzņēma "REIR Dobele" komandu. Pirmās vienu vārtu pārsvaru pārsniedza dobelnieces (4:6), taču drīz vien mājinieces atguva vadību (9:8). Pirmā puslaika pēdējās desmit minūtēs krietni labāk tomēr aizvadīja viešņas – ieguva četru vārtu pārsvaru un atpūtā devās ar "plus trīs" (13:16).

Aptuveni šāda starpība noturējās līdz otrā puslaika vidum, kad, iemetušas piecus vārtus pēc kārtas, Stopiņu handbolistes vēlreiz pārņēma vadību (23:22). Vēl divas minūtes līdz pamatlaika beigām laukuma saimniecēm bija divu vārtu pārsvars un uzbrukuma tiesības, taču galotne viņām pagalam neizdevās, un Dobeles klubs ar diviem precīziem metieniem panāca kaujiniecisku neizšķirtu 30:30.

Stopiņu NHK labā Daina Sergejeva guva deviņus, Lana Nikolajeva, Lolita Pranta un Ivita Asare pa četriem vārtiem. Virslīgas turnīra tabulā pēc sešām kārtām stopiņietes saglabā pirmo vietu (10 punkti), par trim punktiem apsteidzot "REIR Dobele" komandu un Ludzas sporta klubu "Latgols". Piektajā vietā ar sešiem punktiem ir Salaspils sporta skolas handbolistes.

Vairākas spēles ar Pierīgas komandu piedalīšanos notikušas Latvijas handbola pirmās līgas turnīrā. Ievērības cienīgākais notikums laikam ir Salaspils/"Mērnieks ZM" komandas neizšķirts 26:26 Sējas sporta centrā pret MSĢ/Latvijas jauniešu izlasi, kas pārtrauca salaspiliešu 20 zaudējumu sēriju, rēķinot kopš pagājušās sezonas sākuma. Rezultatīvākais Salaspils kluba sastāvā ar pieciem precīziem metieniem bija Kristaps Tīrums.

Ulbrokas sporta klubs ar 27:35 zaudēja "ASK/LSPA" kluba otrajai komandai, kaut vēl otrā puslaika vidū pretinieku pārsvars bija minimāls. Andris Lazda guva 13 un Ralfs Ozoliņš septiņus vārtus. Savukārt Stopiņu NHK vīru komanda, veiksmīgi aizvadot otro puslaiku, izbraukumā ar 32:23 pieveica Ogres novada sporta centra handbolistus. Pa astoņiem precīziem metieniem Artūra Koponāna un Mārtiņa Savicka kontā.

Pirmās līgas Austrumu grupā Stopiņu NHK ar četrām uzvarām četrās spēlēs un astoņiem punktiem ieņem otro vietu, bet Salaspils/"Mērnieks ZM" ar vienu punktu ir pēdējā sestajā vietā. Savukārt Rietumu grupā ceturto vietu ar diviem punktiem trijos mačos ieņem Ulbrokas sporta klubs.