28.10.2015 11:33

Saulkrastu basketbolistiem ar 73 punktiem uzvarai pietiek, carnikaviešiem – pietrūkst

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkrastu basketbolistiem ar 73 punktiem uzvarai pietiek, carnikaviešiem – pietrūkst www.delfi.lv

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas spēles savās mājās aizvadījušas abas Piejūras novadu komandas. Saulkrastu basketbolisti ar 73:70 pagarinājumā pārspēja B grupas līderus Bauskas BJSS audzēkņus, bet Carnikavas komanda ne mazāk dramatiskā galotnē ar 73:74 piekāpās Daugavpils novada vienībai.

Saulkrastu komanda spēlē pret Bauskas bērnu un jaunatnes skolu slikti sāka (5:18) un, lai arī vienubrīd pietuvojās līdz četru punktu atzīmei, pirmo puslaiku noslēdza ar "mīnus 10" (28:38). Pakaļdzīšanās turpinājās visa otrā puslaika garumā, līdz 31 sekundi līdz finālsirēnai saulkrastiešiem izdevās panākt izlīdzinājumu 62:62. Papildlaika galotnē, izmantojot vairākas pretinieku kļūdas, mājinieki nosargāja uzvaru 73:70.

Lielisku spēli Saulkrastu komandas sastāvā aizvadīja Toms Provejs, kurš realizēja 13 no 20 metieniem no spēles, 7 no 11 soda metieniem un vienatnē savāca pusi no savas vienības punktiem – 36. Desmit punktus pievienoja Jānis Lāčaunieks.

Šis Saulkrastu basketbolistiem bija ceturtais panākums piecās spēlēs, un viņi nu kļuvuši par LBL3 B grupas līderiem. Tāda pati bilance šosezon ir arī baušķeniekiem.

Atšķirībā no kaimiņiem Carnikavas pamatskolā mājinieki cīņā pret Daugavpils novada komandu līdz ar pirmajām minūtēm pārņēma vadību un bija priekšā 36 minūtes. Jau pirmajā ceturtdaļā pārsvars sasniedza deviņus punktus (22:13), bet lielāko pārsvaru 58:43 carnikavieši sasniedza trešās ceturtdaļas nogalē.

Vēl astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām laukuma saimniekiem bija astoņu punktu starpība (65:57), taču tad triju minūšu laikā viesi ar 8:0 spurtu panāca izlīdzinājumu, četras minūtes līdz beigām pirmo reizi izvirzījās vadībā, bet pēdējā pusminūtē, realizējot piecus no sešiem soda metieniem, nosargāja minimālu uzvaru 74:73.

Spēles statistika liecina, ka mača likteni lielā mērā izšķīra tieši soda metieni – Daugavpils novada basketbolisti tos gan krietni vairāk meta (22 pret 10), gan darīja to precīzāk (realizācija 82 pret 70 procentiem). Carnikavas kluba labā Kristaps Briedis guva 18, Egīls Ločmelis un Jānis Ābola pa 14, Edgars Vecums 12 punktus.

Carnikaviešiem šī bija ceturtā neveiksme sezonas piecās spēlēs, un A grupas turnīra tabulā viņi ieņem piekto vietu.