28.10.2015 10:36

Salaspils handbolistes pārspēj vicečempiones un pakāpjas turnīra tabulā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas dāmu handbola čempionāta spēlē otrdien Salaspils sporta namā vietējās sporta skolas komanda otro reizi sezonā pārspēja pašreizējās valsts vicečempiones Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas studentes un turnīra tabulā pakāpās uz ceturto vietu.

Visa pirmā puslaika garumā LSPA handbolistes saglabāja dažu vārtu pārsvaru un atpūtā devas vadībā 11:10. Taču pēc pārtraukuma salaspilietes spēli atsāka ar pieciem precīziem metieniem pēc kārtas un, kā izrādījās, vadību vairs neatdeva.

Turpinājumā bija gan tikai "plus divi" (17:15), gan "plus viens" pusotru minūti līdz beigām (25:24). Tomēr divi precīzi Daces Potapovas metieni un sekmīga darbība aizsardzībā ļāva nosargāt uzvaru 27:24. Uzvarētājām D. Potapova guva deviņus un Renāte Salmane astoņus vārtus.

Abu komandu pirmā apļa savstarpējā spēlē salaspilietes zaudēja 27:32, taču LSPA komandai vēlāk tika piešķirts tehniskais zaudējums 0:10 par nelicencētu spēlētāju iesaistīšanu sastāvā.

Virslīgas turnīra tabulā Salaspils sporta skola ar trim uzvarām sešās spēlēs un sešiem punktiem pakāpusies uz ceturto vietu un panākusi priekšā esošo "REIR Dobele" vienību.

Līdere ar deviņiem punktiem piecos mačos ir Stopiņu novada handbola komanda – vienīgā, kas šosezon vēl nav peidzīvojusi nevienu zaudējumu. Sestdien Ulbrokā mājinieces sacentīsies ar dobelniecēm.