27.10.2015 13:08

Babītes un Ķekavas novusa spēlētāji kvalificējušies Latvijas čempionāta pusfinālam

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes un Ķekavas novusa spēlētāji kvalificējušies Latvijas čempionāta pusfinālam Latvijas Novusa federācija

Seši Babītes un Ķekavas novadu novusa spēlētāji, nedēļas nogalē sekmīgi aizvadot ceturtdaļfināla turnīrus, iekļuvuši Latvijas individuālā čempionāta pusfinālā un novembrī turpinās cīņu par vietu finālā.

Viens no trim vīru ceturtdaļfināla turnīriem notika Bauskā – 30 dalībnieki 11 kārtas līdz četru setu uzvarai sacentās par 15 ceļazīmēm uz pusfinālu. Par turnīra uzvarētāju kļuva rīdzinieks Raitis Cirvelis, kurš izcīnīja deviņas uzvaras un savāca 18 punktus.

Divas uzvaras un četri punkti mazāk bija ķekavietim Ritvaram Kausam (pēc papildrādītājiem 4. vieta) un Aināram Grosenam no Babītes (6.). Vietu pusfinālā ar 12 punktiem nodrošināja arī pagājušā gada Latvijas čempionāta bronzas laureāts Juris Grosens (13.), ķekavietis Mikus Andersons (14.) un vēl viens Babītes novada pārstāvis Igors Ramba (15.). No Pierīgas novusistiem "aiz strīpas" palika vienīgi Juris Firsts no Ķekavas – 10 punkti un 22. vieta.

Ne tik veiksmīgi klājās Latvijas dāmu čempionāta dalībniecēm no Pierīgas – no sešām spēlētājām ceturtdaļfināla barjeru izdevās pārvarēt vienīgi šāgada Pierīgas novadu sporta spēļu čempionei Babītes komandas sastāvā un Latvijas čempionei dāmu dubultspēlēs Aivai Ošai. Tukumā notikušajā turnīrā 11 kārtās viņa izcīnīja astoņas uzvaras un ar 16 punktiem izcīnīja pirmo vietu.

Pusfinālam kvalificējās pa desmit labākajām novusistēm trijos turnīros. Tukumā cita Babītes novada spēlētāja Anastasija Linkēviča ar četriem punktiem palika 19. vietā, bet Rīgā aiz pirmā desmitnieka robežām palika ķekavietes Daina Vanaga (11.), Regīna Andersone (15.) un Dzintra Čudare (16.), kā arī Biruta Siliņa no Baldones (17.), liecina Latvijas Novusa federācijas informācija.

Latvijas individuālā čempionāta vīru pusfināla turnīri paredzēti 7. novembrī, nedēļu vēlāk sacentīsies dāmas, bet fināli abos turnīros paredzēti 21. novembrī.