26.10.2015 15:25

Inčukalnā startējusi Latvijas apvienotās badmintona līgas jaunā sezona

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Laureāti jaukto dubultspēļu turnīrā Laureāti jaukto dubultspēļu turnīrā Siguldas badmintona klubs

Sestdien un svētdien Inčukalna sporta kompleksā sākās jaunā Latvijas apvienotās badmintona līgas sezona. Kopumā ieplānoti seši posmi – divi Inčukalnā un četri Siguldā. Šīs sezonas turnīru seriāla balvu fonds ir 2460 eiro.

Par pirmā posma absolūto čempioni kļuva Siguldas badmintona kluba pārstāve Jekaterina Romanova, kura uzvarēja visos trijos turnīros, kuros piedalījās. Dāmu A grupas vienspēļu turnīra finālā viņa ar 21:18, 21:14 pārspēja citu siguldieti Liānu Lenceviču. Ceturto vietu šajā turnīrā ieņēma Olga Mihailova no RTU/LIPS/Baloži komandas.

Pāru turnīrā L. Lenceviča un J. Romanova izšķirošajā mačā ar 21:11, 21:13 pārliecinoši uzvarēja Grietu Jermacani un Anitu Švalbi, bet trešajā vietā ierindojās Terēze Balode (RTU/LIPS/Baloži) un Anna Pumpure.

Savukārt jaukto dubultspēļu turnīrā, kurā Jekaterinas Romanovas pārinieks bija Guntis Lavrinovičs, Siguldas duets finālā ar 21:11, 21:10 pieveica rīdziniekus Niku Podosinoviku un Paulu Koškinu. Trešā vieta siguldiešiem Tedoram Kerimovam un Liānai Lencevičai – pusfinālā viņi bija spiesti piekāpties saviem kluba biedriem.

Mazāk sekmīgi Siguldas badmintona kluba pārstāvjiem klājās vīru sacensībās. Vienspēļu turnīrā, kurā uzvarēja N. Podosinoviks, labākais no siguldiešiem ar izcīnītu ceturto vietu bija Pauls Gureckis, bet piekto dalīja Teodors Kerimovs un Guntis Lavrinovičs.

Savukārt dubultspēlēs T. Kerimovs pārī ar Dāvi Lozdu no sporta biedrības "Dārta" finālā piekāpās N. Podosinovikam un Reinim Krauklim 13:21, 17:21. Trešā vieta Paulam Gureckim un Guntim Lavrinovičam.

Mazāk pieredzējušo badmintonistu vienspēļu turnīros B un C grupās pirmo vietu izcīnīja Uģis Raivis Kronenbergs no Siguldas basketbola kluba, Raimonds Urtāns no kluba "Rīdze" un Nora Konovalova no Valmieras bērnu sporta skolas. Otrajā vietā ierindojās Linda Bome no Salaspils badmintona kluba, trešajā – Alberts Bajārs no RTU/LIPS/Baloži komandas.

Latvijas apvienotās badmintona līgas otrais posms plānots 21. un 22. novembrī Siguldā.