26.10.2015 13:33

Carnikavā sacenšas suņi un viņu saimnieki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Dmitrijs Serjogins Dmitrijs Serjogins Juris Maurāns

Brīvdienās Carnikavas novada aktīvās atpūtas trasē "Zibeņi" risinājās Latvijas Kamanu suņu sporta federācijas rīkotais 2015. gada Latvijas bezsniega čempionāts, kas vienlaikus bija arī Baltijas kausa izcīņas pēdējais posms un viens no 2015./16. gada sezonas Pasaules kausa ieskaites posmiem.

Arvien lielāku popularitāti iemantojošās kamanu suņu sporta sacensības šoreiz bija pulcējušas prāvu dalībnieku skaitu no trim Baltijas valstīm, Baltkrievijas, Krievijas un Somijas. Vērtēšana notika deviņās disciplīnās pieaugušajiem, bērniem un veterāniem, turklāt, pēc ierastās prakses, vairumā disciplīnu tika nodalīti rezultāti Ziemeļu šķirņu klasē ("Nordic") un pārējo suņu klasē ("Open").

Divu dienu laikā divkājainie un četrkājainie sportisti distances veica divas reizes, un uzrādītie rezultāti tika summēti, nosakot labākos. Lielākos panākumus "Zibeņos" guva Krievijas pārstāvji, tomēr arī mājinieki nepalika kaunā – starp laureātiem iekļuva gan carnikavieši, gan dalībnieki no vairākiem citiem Pierīgas novadiem.

Vienā no visplašākā pārstāvētajām disciplīnām – kanikrosā vīriem "Open" klasē, kurā startē skrējējs ar savu četrkājaino draugu, pārliecinošu uzvaru izcīnīja mārupietis Dmitrijs Serjogins, kurš guvis ievērojamus panākumus Latvijas mēroga sacensībās vidējo distanču un krosa skriešanā. Divu dienu summā uzrādījis rezultātu 29 minūtes un 59 sekundes, viņš otrās vietas ieguvēju igauni Janaru Pānu apsteidza par vairāk nekā trim minūtēm.

Vairākas uzvaras Latvijas sportisti guva bērnu sacensībās. Kanikrosā 11–13 gadus veco grupā pirmās divas vietas izcīnīja Daido Dagne Brūvere no "Dog Sport Carnikava" komandas un salaspiliete Katrīna Ance Gasiņa. 8–10 gadus veco grupā pirmo un trešo vietu ieguva attiecīgi Emīls Biernis un Kerola Ozola, bet 5–7 gadus veco bērnu grupā pirmās trīs vietas aizņēma Mārtiņš Šmits no "Dog Sport Carnikava", Bruno Grobiņš ("Forsteri") un Marko Šmits. Vēl kanikrosā "Open" klasē trešo vietu starp dāmām un pirmo starp juniorēm ieguva Sabīne Lūkina ("Dog Sport Carnikava").

Baikdžoringā (suns ar velosipēdistu) vīriešiem "Open" klasē otro vietu ieguva Raimonds Kleinbergs ("Racedog Latvia"), trešo – Artūrs Jākobsons ("Dog Sport Carnikava") un ceturto – Didzis Karlovskis ("Garkalne/Avalanche"). Dāmām Ziemeļu šķirņu klasē otro vietu izcīnīja carnikaviete Elīna Klindžāne, bet "Open" klasē vietas no otrās līdz ceturtajai aizņēma Ginta Kleinberga ("Racedog Latvia"), Elizabete Fokrota ("Ķepasspiediens") un Ingūna Brūvere ("Dog Sport Carnikava").

Divu suņu skuteru "Nordic" klasē otrajā vietā finišēja Mārtiņš Kristons no Garkalnes, sešu suņu velokamanu "Nordic" klasē otrā bija viņa novadniece Ilze Dombrovska, bet viena suņa skuteru "Open" klasē trešā – Sarmīte Linde no "Dog Sport Carnikava" komandas.

Fotogrāfijas no sacensībām skatāmas šeit.