25.10.2015 16:56

Ropažos labākās volejbolistes un precīzākie šautriņu metēji Pierīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ropažos labākās volejbolistes un precīzākie šautriņu metēji Pierīgā Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde, Saulkrastu sporta centrs

Divas uzvaras vienas dienas laikā Pierīgas novadu sporta spēlēs izcīnījušas Ropažu novada komandas. Ropažnieces otro gadu pēc kārtas izrādījās labākās dāmu volejbola turnīrā, bet šautriņu mešanas sacensībās Ropažu komanda izcīnīja pirmo vietu jau ceturto gadu pēc kārtas.

Dāmu volejbola turnīrā, kas notika Babītes sporta kompleksā, piedalījās sešu novadu komandas, un noslēgumā izrādījās, ka pirmās četras vietas ieguva tieši tās pašas vienības, kuras pērn.

Pirmajā posmā apakšgrupu turnīros pa divām uzvarām spēlēs līdz diviem uzvarētiem setiem svinēja Ropažu un Babītes novadu komandas – laukuma saimnieces ar 2:0 pieveica Mārupes un Salaspils volejbolistes, bet ropažnieces ar 2:1 pārspēja Krimuldu un ar 2:0 Mālpili.

Finālā uzvarētāju noskaidrošanai ar diviem setiem nepietika – aizraujošā cīņā Ropaži ar 2:1 (28:26, 13:25, 15:13) pārspēja Babīti. Uzvarētāju sastāvā spēlēja Ilze Liepiņlauska, Sandra Liepiņlauska, Anda Mičule, Zanda Mičule, Sanda Ragozina, Maija Strazdiņa un Kristīne Lece.

Apakšgrupu otro vietu ieguvēju savstarpējā spēlē par trešo vietu kopvērtējumā Mārupes volejbolistes ar 2:0 (25:14, 25:19) uzvarēja Krimuldu, bet piekto vietu ieguva Salaspils komanda, kas ar 2:0 (25:21, 25:13) pārspēja Mālpili.

Vienlaikus Saulkrastu sporta centrā risinājās Pierīgas novadu sporta spēļu sacensības šautriņu mešanā. Turnīram spēlē "Krikets", kas aizritēja pēc viena apļa sistēmas, tāpat kā pērn, bija pieteikušās septiņu Pierīgas novadu komandas, kuru sastāvos bija četri dalībnieki (no tiem vismaz vienai bija jābūt dāmai). Katra cīņa ritēja līdz divām uzvarētām spēlēm.

Jau atkal par uzvarētājiem kļuva Ropažu novada šautriņu metēji, kuri ar 2:0 uzvarēja Babītes, Krimuldas un Mārupes komandas un ar 2:1 Saulkrastu un Sējas komandas, tiesa, arī piedzīvoja vienu neveiksmi – 1:2 pret Mālpili.

Cīņā par otro vietu uzreiz trim komandām bija pa četrām uzvarām un diviem zaudējumiem. Rēķinot savstarpējo maču rezultātus, labākā bilance izrādījās mājiniekiem saulkrastiešiem, kuri bija uzvarējuši abus pārējos konkurentus un atguva pērn zaudēto otro vietu. Trešo vietu ieņēma Sējas un ceturto – Mālpils šautriņu metēji. Tālākajās vietās ierindojās Babītes, Krimuldas un Mārupes novadu komandas.

Šāgada Pierīgas novadu sporta spēlēs atlicis aizvadīt vairs tikai divas kārtas – 31. oktobrī notiks peldēšanas sacensības un 21. novembrī zolītes turnīrs. Šobrīd kopvērtējumā līderpozīcijas saglabā Mārupes novads (245,5 punkti), kuram seko Babīte (230 p.), Ropaži (218), Salaspils (201), Baldone (178), Mālpils (172) un Stopiņi (168).