24.10.2015 20:59

Pierīgas kamaniņu braucēji sadalījuši Latvijas čempionāta medaļas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dāmu konkurencē pārliecinošu uzvaru izcīnīja Elīza Cauce no Krimuldas novada Raganas Dāmu konkurencē pārliecinošu uzvaru izcīnīja Elīza Cauce no Krimuldas novada Raganas www.kamanas.lv

Sestdien Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē risinājās Latvijas čempionāts kamaniņu sportā pieaugušajiem, junioriem un jauniešiem. Gandrīz visas godalgas tika sportistiem no Pierīgas novadiem.

Vīru konkurencē pirmās trīs vietas savā starpā sadalīja siguldieši. Par šāgada Latvijas čempionu kļuva pagājušā gada junioru čempions Riks Kristens Rozītis, kurš divu braucienu summā uzrādīja rezultātu minūte un 38,637 sekundes. Sekundes 53 tūkstošdaļas viņam zaudēja Inārs Kivlenieks, bet trešo vietu ieņēma Artūrs Dārznieks (1:38,711), kurš pēc pirmā mēģinājuma bija ceturtais, bet otrajā uzrādīja labāko laiku.

Junioru konkurencē čempiona titulu ieguva Kristers Aparjods no Saulkrastiem (1:40,157). Otrajā braucienā viņam izdevās pārspēt līderi siguldieti Ralfu Bērziņu(1:40,546) un, rēķinot kopā ar vīriem, sasniegt piekto labāko rezultātu. Bronzas godalga tika Gunāram Bergam no Saulkrastiem (1:47,274).

Dāmu konkurencē startēja vien trīs dalībnieces, kuras tad arī sadalīja Latvijas čempionāta medaļas. Pārliecinošu uzvaru izcīnīja Elīza Cauce no Krimuldas novada Raganas, kura divu braucienu summā otrās vietas ieguvēju un junioru čempiones titulu ieguvušo Kendiju Aparjodi no Saulkrastiem apsteidz par gandrīz divām sekundēm. Trešajā vietā, čempionei zaudējot vairāk nekā trīs sekundes, palika Ulla Zirne no Siguldas.

Divnieku ekipāžu sacensībās Latvijas čempionu titulu izdevās nosargāt siguldiešiem Andrim un Jurim Šiciem, taču otrajā braucienā viņi gan piekāpās Sējas novada pārstāvjiem Oskaram Gudramovičam un Pēterim Kalniņam. Summā abus vadošos duetus šķīra 0,361 sekunde. Trešajā vietā ierindojās nacionālās izlases jaunpienācēji Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzels.

Latvijas jauniešu čempionātā vecākajā A grupā deviņu dalībnieku konkurencē pirmās trīs vietas ieguva Edgars Karnītis no Stopiņu novada, salaspilietis Lūkass Krasts un vēl viens Stopiņu kamaniņu braucējs Tomass Leimanis. Jaunietēm startēja pat 13 dalībnieces, un par medaļniecēm kļuva Anda Upīte no Sējas un siguldietes Sigita Bērziņa un Zelma Bite.

B grupā labāko rezultātu uzrādīja ārpus konkurences startējušais Viktors Nahodkins no Stopiņiem, bet par uzvarētāju tika atzīts Gints Bērziņš no Siguldas. Jaunietēm cīņā par čempiones titulu Frančeska Bona no Siguldas pārliecinoši pārspēja Martu Zukuli no Ropažiem. Savukārt jaunākajā C grupā labākie izrādījās Fēlikss Grantiņš no Rīgas un ropažniece Marta Robežniece.

Visbeidzot divnieku ekipāžu sacensībās junioriem Kristaps Krauze no Inčukalna un Edgars Stalts no Krimuldas pārspēja divus Stopiņu novada pārus – Aksels Tupe/Kaspars Šļahota un Ričards Sakovičs/Emīls Tupe.

Novembra beigās Siguldas trasē risināsies Pasaules kausa izcīņas otrais posms junioriem un jauniešiem, bet 9. un 10. janvārī uz Pasaules kausa piektā posma sacensībām Gaujas krastos pulcēsies pasaules labākie kamaniņu braucēji.