22.10.2015 20:21

Dukurs: Siguldas trasē vajag jaunu kravas liftu, lai rīkotu Pasaules kausa posmu bobslejā un skeletonā

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dukurs: Siguldas trasē vajag jaunu kravas liftu, lai rīkotu Pasaules kausa posmu bobslejā un skeletonā arhīvs

Siguldas kamaniņu trasē vajadzīgs jauns kravas lifts, lai Latvijā varētu rīkot Pasaules kausa (PK) posmu skeletonā un bobslejā, intervijā BNS pastāstīja trases direktors Dainis Dukurs.

Siguldā šī gada sākumā notika pasaules čempionāts kamaniņu sportā, taču šosezon trasē norisināsies viens no Eiropas kausa posmiem bobslejā un skeletonā, kas būs pārbaudījums, lai saprastu vēl nepieciešamos uzlabojumus priekš PK posma sacensībām. Tiesa, bobslejā sacensības notiks tikai divnieku ekipāžam, jo Siguldā četrinieku ekipāžas nevar startēt.

Starptautiskā federācija piedāvā Pasaules kausa posmu rīkot nākamgad novembrī, taču Latvijas puse vēlas 2017. gada janvārī vai februārī. Trasē veikti vairāki darbi, lai Siguldā varētu uzņemt pasaules līmeņa sacensības skeletonā un bobslejā divnieku ekipāžām.

"Nākamā lielākā investīcija, kas saistāma ar Pasaules kausu, ir jauns kravas lifts. Tāpat arī slēgtā parka zonas un speciālās mašīnas, ar ko celt augšā bobsleja kamanas. Mums ir divas jaunas mašīnas, ar kurām no finiša vedam augšā uz startu skeletonistus un kamaniņu braucējus, taču ir vajadzīgas nopietnākas mašīnas," pastāstīja Dukurs.

"Šobrīd trase ir gatava, turklāt ļoti noslogota. Gan bobslejisti, gan skeletonisti trenējas savā mājas trasē," teica trases direktors.

Trenēties uz Siguldu brauc sportisti no Austrijas, Itālijas, Japānas, Korejas, Ukrainas, Krievijas, Čehijas, Polijas, Bulgārijas, Francijas, Lielbritānijas un vēl no citurienes. Dukurs domā, ka kopumā trasē viesojušies pārstāviji aptuveni no 20 valstīm.