22.10.2015 13:21

Rīgas telpu futbola čempionātā startējušas vairākas Pierīgas komandas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rīgas telpu futbola čempionātā startējušas vairākas Pierīgas komandas arhīvs

Jaunās sezonas pirmās spēles aizvadītas Rīgas telpu futbola čempionātā, kas šogad notiek trijās līgās un kurā piedalās arī vairākas Pierīgas komandas. Tiesa, to skaits salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu ir sarucis.

Latvijas spēcīgākās telpu futbola komandas cīnās virslīgas un pirmās līgas turnīros, turklāt ne viena vien spēle notiek Pierīgas sporta zālēs – Salaspilī un Spuņciemā. Savukārt Rīgas čempionāta elites grupā, kurā šosezon spēlē astoņas komandas, notiek cīņa par tiesībām pretendēt uz dalību Latvijas čempionāta pirmajā līgā. Pēc divu apļu izspēles labāko četrinieks savā starpā aizvadīs vēl vienu apli, noskaidrojot laureātus.

Debitējot elites līgas turnīrā, zaudējumu piedzīvoja pērn Latvijas pirmajā līgā startējusī "LNOB/Mārupe" komanda, kas ar 3:4 piekāpās "FC Inter Star P" vienībai (divus vārtus guva Kristaps Eimanis). Atbilstoši kalendāram, elites līgas spēles risinās svētdienās Rīgas 15. vidusskolas sporta zālē.

Turpretī Rīgas čempionāta otrajā un trešajā līgā turnīri risinās pēc ierastā mājas un izbraukuma spēļu principa Rīgas un galvaspilsētas tuvākās apkārtnes sporta zālēs. Katrā līgā spēlē pa 16 komandām, kas pirmajā posmā sadalītas divās apakšgrupās. Astoņas spēcīgākās vienības – pa četrām no katras apakšgrupas – turpinās cīņu par medaļām otrajā posmā.

Trešdien turnīru sekmīgi uzsāka vienīgie Pierīgas pārstāvji otrajā līgā – Olaines telpu futbola komanda, kas viesos ar 3:0 pieveica "Cerber" vienību. Vārtus guva Aleksandrs Mihailovs, Raimonds Ivenkovs un Vladimirs Aņiskovecs. Olainieši mājas spēles aizvadīs pilsētas 2. vidusskolas sporta zālē.

"Sausā" savus pretiniekus sezonas pirmajā mačā atstāja arī trešajā līgā spēlējošais Stopiņu novada klubs – 9:0 pār komandu "Napalm". Trīs vārtus uzvarētāju labā guva Andrejs Kuzmins, pa diviem – Timurs Izotovs un Oļegs Darmorozs. Piektdien cīņā iesaistīsies trešās līgas komanda no Ķekavas novada, kas Baložu vidusskolā uzņems "ASK Kadaga 2" futbolistus (turpmākās mājas spēles ķekaviešiem paredzētas Ķekavas sporta klubā).

Plānots, ka Rīgas čempionāta pirmais posms noslēgsies jaunā gada pirmajās dienās, bet izšķirošās cīņas par medaļām ritēs līdz marta sākumam.