21.10.2015 16:28

Ādažu sporta skolas jaunās džudistes – labākās Latvijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažu sporta skolas jaunās džudistes – labākās Latvijā Latvijas Džudo federācija

Starptautisko jauniešu džudo sacensību "Zelta rudens" ietvaros Ādažos notika Latvijas jaunatnes meistarsacīkstes meitenēm vecuma grupās līdz 14 un 16 gadiem (U-14, U-16). Komandu vērtējumā, apsteidzot rīdzinieces, pirmo vietu izcīnīja mājinieces, Ādažu bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS) sportistes.

U-14 grupā savās svara kategorijās par Latvijas čempionēm kļuva Elīza Jevstigņejeva un Vineta Alksne, bet U-16 grupā – Daira Krope. Vēl otrās vietas ieguva Helēna Ērenpreisa, Aleksandra Nazarova un Andra Nika, trešo – Keita Leitone (visas U-14 grupā).

Latvijas meistarsacīkšu medaļas ieguva vēl trīs Pierīgas novadu pārstāves – Diāna Ivanova no Ulbrokas sporta kluba nopelnīja sudrabu, bet siguldiete Keita Miljone un Vlada Socka no Inčukalna novada Gaujas – bronzu.

Turnīrā "Zelta rudens" kopumā piedalījās vairāk nekā pieci simti dažāda vecuma jauno džudistu no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Krievijas. Komandu vērtējumā Ādažu BJSS ieguva trešo vietu aiz Vsevoloda Zeļonija sporta skolas un džudo kluba "Lido". Mājinieki izcīnīja deviņas pirmās, sešas otrās un deviņas trešās vietas.

Līdz ar jau pieminētājām Ādažu meitenēm uzvaras savās grupās izcīnīja Fricis Štrauss (U-10), Artūrs Dauksts (U-12) un Andrejs Rižovs (U-16). Vieta uz goda pjedestāla atradās arī Armandam Taubem, Aleksejam Kulakovam (abi U-10), Rihardam Taubem, Eduardam Nikam, Artūram Kiseļevskim (visi U-12), Gatim Leļevam, Maksimam Marinam, Marekam Markanam un Uldim Nartišam (visi U-16).

Divas uzvaras bērnu un jauniešu attīstības centram (BJAC) "Gauja" nopelnīja Nika Motiļkova un Kristaps Gucaļuks (U-10), divas otrās vietas Ulbrokas sporta klubam – Oļegs Maistruks (U-14) un Jaroslavs Jankovičs (U-10), bet siguldietis Renārs Hans U-16 grupā ieguva bronzu.