21.10.2015 13:36

Pierīgas cīkstoņiem vairākas Latvijas jaunatnes čempionāta godalgas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas cīkstoņiem vairākas Latvijas jaunatnes čempionāta godalgas arhīvs

Bauskas novada Codes pamatskolā norisinājās Latvijas valsts meistarsacīkstes brīvajā cīņā un grieķu romiešu cīņā jauniešiem. Dalībnieku vidū bija Pierīgas novadu pārstāvji no Ķekavas, Ādažiem un Inčukalna, kuri arī tika pie vairākām godalgām.

Brīvas cīņas sacensībās svara kategorijā līdz 85 kilogramiem Latvijas vicečempiona titulu izcīnīja Ķekavas novada sporta skolas audzēknis Edgars Frišmanis. Pirmajā kārtā viņš bija brīvs, pusfinālā pārspēja savu pretinieku, bet finālā piekāpās Artjomam Šumakovam no Kundziņa cīņas sporta skolas.

Kategorijā līdz 38 kg ar vienu uzvaru divās cīņās septīto vietu ieguva Rūdolfs Kalniņš, bet Ritvars Pelsis zaudēja jau pirmajā kārtā un ierindojās devītajā vietā. Savukārt kategorijā līdz 59 kg 12. vietu 14 dalībnieku konkurencē ieņēma Kārlis Stabulnieks.

Sacensībās grieķu romiešu cīņā trīs medaļas izcīnīja Ādažu sporta kluba "Atdzimšana" pārstāvji. Ruslans Protasovs (39 kg), Pēteris Žuravļovs (53 kg) un Kristians Piskorskis (66 kg) pēc uzvarām pirmajās kārtās piedzīvoja zaudējumus pusfinālā, toties pēc tam uzvarēja gandarījuma cīņās par trešo vietu.

Piekto vietu ieņēma vēl viens Ādažu kluba cīkstonis Vladislavs Lukins (53 kg), bet Valērijs Satilovs, kurš pirmajā kārtā piekāpās savam klubam biedram K. Piskorskim, beigās ierindojās devītajā vietā.

Pieticīgāki bija Inčukalna novada pārstāvji – Andrejs Novažilovs (85 kg) septiņu dalībnieku konkurencē ieņēma piekto vietu, bet Maksims Jakuševs (59 kg) palika priekšpēdējā septītajā vietā.