20.10.2015 13:38

"MX Ādaži" braucēji gūst ceturto vietu Komandu kausa izcīņā motokrosā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"MX Ādaži" braucēji gūst ceturto vietu Komandu kausa izcīņā motokrosā www.mxadazi.lv

Svētdien "Laumas" trasē Liepājā pēc vairāku gadu pārtraukuma tika sarīkotas komandu sacensības motokrosā jeb Komandu kausa izcīņa, kas pēc formāta līdzinās Nāciju kausam. Ceturto vietu 15 komandu konkurencē izcīnīja "MX Ādaži" kluba pārstāvji, bet otrie starp jauniešiem bija mārupieši.

Komandu kausā katru kolektīvu pārstāvēja pa vienam sportistam MX1, MX2 un MX Open klasēs. Līdzīgi kā Nāciju kausā, pirmo braucienu aizvadīja MX1 un MX2 klases, otro braucienu – MX2 un MX Open klases un trešo – MX Open un MX1 klases braucēji. Komandu kopvērtējumā, summējot iegūtās vietas, tika ņemti vērā pieci labākie no sešiem individuālajiem rezultātiem.

Visai pārliecinoši, nopelnot mazāko punktu summu (8), par kausa ieguvēju kļuva "MX Moduls" komanda, kuras sastāvā brauca Kārlis Sabulis, Dāvis Ivanovs un Matīss Karro. Otro vietu ieņēma "MX4 Dobele" (31 p.), bet trešo – "WD Looren MS Motorsports" komanda no Lietuvas (33 p.).

Tikpat punktu (33) nopelnīja arī "MX Ādaži" komanda, taču lietuviešiem bija par mata tiesu augstākas individuālās vietas. Vērtējot individuālos rezultātus, "MX Ādaži" pārstāvis Tomass Šileika izrādījās labākais MX2 klasē (braucienos savā klasē 2. un 1. vieta), Tomas Macuks ieņēma sesto vietu MX Open klasē (2., 10.), bet Leons Kozlovskis bija sestais MX1 klasē (9., 4.).

Pēc līdzīga formāta turpat Liepājā risinājās arī Jauniešu komandu kausa izcīņa, kurā dalībnieki startēja MX65, MX85 un MX125 klasēs. Labākā no Latvijas vienībām izrādījās auto moto kluba "Bieriņi" komanda "Mārupe" (15 punktu), kas ieņēma otro vietu aiz "Motoextreme I" komanda no Igaunijas (12 p.). Ceļojošo Elkšņu kausu kā individuāli labākais MX85 klases braucējs saņēma igaunis Egerts Pihlaks.

Latvijas Motosporta federācija vēsta, ka šāda veida komandu motokrosa sacensības Latvijā tika rīkotas laika posmā no 2003. līdz 2008. gadam, kad trasē devās kupls skaits spēcīgu komandu. Tad pāris gadus tās netika rīkotas un pēdējo reizi sportisti šāda formāta cīņās tikās 2011. gadā.