20.10.2015 12:23

Siguldas jaunajiem dambretistiem visu kalumu medaļas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas jaunajiem dambretistiem visu kalumu medaļas arhīvs

Nedēļas nogalē Liepupē notika Latvijas kausa izcīņa 64 lauciņu dambretē jauniešiem. Sacensībās trijās vecuma grupās puišiem un meitenēm atzīstami startēja Siguldas sporta skolas audzēkņi, kuri nopelnīja arī vairākas godalgas.

Par uzvarētāju jaunākajā U-10 vecuma grupā meitenēm 40 dalībnieču konkurencē kļuva siguldiete Keita Eglīte, kura deviņās spēlēs izcīnīja septiņas uzvaras un nopelnīja 14 punktus. Punkts mazāk un ceturtā vieta vēl vienai Siguldas sporta skolas pārstāvei Adrianai Girgensonei.

Vēl divreiz vairāk dalībnieku bija pulcējis turnīrs U-10 grupā zēniem. Šajā milzīgajā konkurencē septīto vietu ieņēma Jānis Lielmanis no Siguldas, kurš 10 partijās ieguva 14 punktus (sešas uzvaras, divi zaudējumi, divi neizšķirti) un no uzvarētāja limbažnieka Klāva Norenberga atpalika par četriem punktiem.

Divas bronzas medaļas siguldieši nopelnīja U-13 vecuma grupas turnīros. Meitenēm trešo vietu ieguva Līva Oliņa, bet puišiem trešais bija Renards Helfrehts – abiem pa 11 punktiem astoņās kārtās. Labāko desmitniekos vēl iekļuva siguldieši Kristīne Urtāne (9 punkti un 6. vieta), Kristians Lelis (11 p., 5.v.) un Vilnis Lembergs (11 p., 6.v.), kā arī ikšķilieši Gunārs Gribuška (11 p., 4.v.) un Una Zviedre (8 p., 10.v.).

Savukārt vecākajā U-16 grupā jauniešiem otro vietu izcīnīja Mārtiņš Zemlītis no Siguldas sporta skolas, kurš septiņās kārtās savāca 11 punktus (četras uzvaras, trīs neizšķirti) un par vienu punktu atpalika no Latvijas kausa ieguvēja dobelnieka Gata Kļavas.