20.10.2015 11:40

Šosestdien Siguldā notiks Latvijas čempionāts kamaniņu sportā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Šosestdien Siguldā notiks Latvijas čempionāts kamaniņu sportā www.kamanas.lv

24. oktobrī plkst. 9.30 Siguldas bobsleja un kamaniņu sporta trasē sāksies cīņa par šī gada Latvijas čempiona tituliem kamaniņu sportā. Vienlaikus tiks aizvadītas arī Latvijas meistarsacīkstes junioriem un jauniešiem.

Latvijas Kamaniņu sporta federācija informēja, ka vīru un junioru konkurencē spēkiem mērosies astoņi sportisti – nacionālās izlases dalībnieki Inārs Kivlenieks, Kristaps Mauriņš, Artūrs Dārznieks un Riks Kristens Rozītis, kā arī juniori Ralfs Bērziņš, Gunārs Bergs, Kristers Aparjods un Roberts Millers.

Pagājušajā gadā Latvijas čempiona titulu izcīnīja Mārtiņš Rubenis, kurš par 189 sekundes tūkstošdaļām apsteidza otrās vietas ieguvēju Ināru Kivlenieku. Junioru konkurencē nepārspēts palika Riks Kristens Rozītis, kurš divu braucienu summā aiz sevis atstāja vīru ieskaites braucēju Kristapu Mauriņu.

Dāmu konkurencē spēkiem mērosies trīs dalībnieces – Elīza Cauce, Ulla Zirne un juniore Kendija Aparjode. 2014. gadā Latvijas čempiones titulu izcīnīja Aiva Aparjode. Savukārt juniorēm ātrākā bija Alise Evelīna Mitkus.

Divvietīgo ekipāžu konkurencē Latvijas čempionu titulu būs jāaizstāv brāļiem Andrim un Jurim Šiciem. Viņi sacentīsies ar Oskara Gudramoviča/Pētera Kalniņa ekipāžu un nacionālās izlases jaunpienācējiem Kristenu Putinu/Kārli Krišu Matuzeli.

Jauniešiem A vecuma grupā dalībai sacensībās pieteikušies 11 jaunie sportisti, bet jaunietēm šajā pašā vecuma grupā uz starta dosies 13 dalībnieces, bet jauniešiem un jaunietēm B vecuma grupā pavisam kopā sacensībām pieteikti 10 jaunie sportisti. Divvietīgo ekipāžu konkurencē šajā vecuma grupā par vietu sadalījumu uz goda pjedestāla cīnīsies trīs jaunās ekipāžas, notiks sacensības arī jaunākajā C vecuma grupā.

Sestdien plkst. 9.30 divus sacensību braucienus veiks vīri, juniori, dāmas, juniores, A grupas jaunieši un divnieku ekipāžas. Plkst. 10.45 braucieni A grupas jaunietēm B grupas jauniešiem un junioru divnieku ekipāžām. Plkst. 11.45 startēs B grupas jaunietes, C grupas kamaniņu braucēji un jauniešu ekipāžas. Apbalvošana paredzēta plkst. 12.30.