20.10.2015 10:55

"Garkalnes rudens" noslēdz jāšanas sporta sacensību sezonu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Laura Luize Leinerte Laura Luize Leinerte fotoscroll.eu

Garkalnes novada Upesciemā aizvadītas vienas no pēdējām šīs sezonas jāšanas sporta sacensībām "Garkalnes rudens", ko rīkoja jātnieku sporta klubs "Kriķi". Sacensībās šķēršļu pārvarēšanā ar šķēršļu augstumiem no 50 līdz 120 cm un vadības maršrutā iesācējiem piedalījās ap 40 dalībnieku, veicot vairāk nekā 60 startus.

Maršrutā ar 50 cm augstiem šķēršļiem uzvarēja Linda Saitiņa no Ādažu jātnieku sporta kluba ar zirgu Grafalogs. Mazliet atpaliekot, otro vietu ieguva Inese Tītmane no jātnieku kluba "Viktorija" ar zirgu Profesors. Trešajā vietā Anna Rijniece no Līgatnes, bet ceturtajā vietā savās pirmās sacensībās ierindojās JSK "Kriķi" jātniece Sofija Balabka ar zirgu Alpin Gold.

80 cm maršrutā divās fāzes uzvarēja Vineta Briede ar zirgu Atēna no jātnieku kluba "Viktorija", bet otrajā un trešajā vietā Inese Tītmane ar zirgiem Profesors un Sezams.

100 cm maršrutā pirmo vietu ieguva JSK "Kriķi" jātniece Laura Luize Leinerte ar zirgu Martīni, viņai arī ceturtā vieta ar savu zirgu Passo. Otrajā un trešajā vietā ierindojās Gustavs Mazbērziņš no Jauno jātnieku skolas ar zirgiem Carlos Z un Consensus, bet piektajā vietā Laine Daila Muktupāvela ar zirgu Rio no Salaspils jātnieku kluba.

110 cm maršrutā jātnieki startēja bez kontrollaika.

Maršruta uzvarētājiem diplomus un zirgiem rozetes pasniedza Garkalnes novada domes deputāts Māris Ežmalis, kurš ir arī Komunālo, sociālo lietu un drošības komitejas vadītājs.

Kā informēja rīkotāji, dalībnieki maršrutus vērtēja kā interesantus un arī sarežģītus, kas liek domāt gan zirgiem, gan jātniekiem. Maršrutu sastādītājs Ibragims Vaskovs atklāja, ka tas darīts ar nodomu, lai jātnieki pārbaudītu savas spējas – ko jau māk un pie kā vēl jāpiestrādā.

Sacensību dalībnieki tika cienāti ar biešu zupu, tēju un cepumiem. Starti ritēja raiti, bez starpgadījumiem, sacensības dalībnieki novērēja kā labi organizētas un nākotnē izteica vēlēšanos piedalīties atkal.

Fotogrāfijas skatāmas šeit.