19.10.2015 14:40

Jaunie riteņbraucēji sacenšas Mančestrā, Ikšķilē un Mārupītes krastos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunie riteņbraucēji sacenšas Mančestrā, Ikšķilē un Mārupītes krastos www.lrf.lv

Oktobris jau pāri pusei, bet riteņbraukšanas aktivitātes nerimst ne Latvijā, ne Eiropā. Ducis Latvijas BMX braucēju nedēļas nogalē Anglijā noslēdza Eiropas kausa izcīņu, citi tepat turpināja sezonu Arvja Pizika kausa izcīņā velokrosā.

Eiropas kausa izcīņa BMX riteņbraukšanā svētdien noslēdzās ar bērnu, jauniešu un amatieru sacensībām Mančestras slēgtajā trasē. Latvijas braucēju vidū bija arī šāgada pasaules vicečempions carnikavietis Kristers Apels no RRS/"Rīgas favorīts" komandu. Sestdien sacensību pirmajā dienā B8 vecuma grupā viņš ierindojās ceturtajā vietā, bet dienu vēlāk izcīnīja otro vietu.

Savukārt vairāki Mārupes BMX kluba pārstāvji startējuši A. Pizika kausa izcīņas otrā un trešā posma sacensībās velokrosā, kas sestdien notika Ikšķilē un svētdien velokrosa trasē Rīgā, Mārupītes parkā.

Abas dienas nepārspēts 2006./07. gadā dzimušo grupā palika Emīls Allers, kurš sacensībās pārstāv "Baltic Canibal Kids Pro Team" komandu. Mārupietis arī kļuvis par līderi kopvērtējumā, apsteidzot pirmā posma uzvarētāju Edgaru Timermani no Smiltenes.

Savukārt jaunākajā vecuma grupā (2008./09. g.dz.) pa vienai ceturtajai un vienai piektajai vietai divu dienu laikā nopelnīja Ralfs un Markuss Domoracki. Arī kopvērtējumā Ralfam ceturtā un Markusam piektā pozīcija.

Ceturtais no septiņiem A. Pizika kausa izcīņas posmiem paredzēts 8. novembrī Siguldā, Laurenčos.