19.10.2015 12:31

Siguldas atklātajā badmintona čempionātā mājiniekiem trīs uzvaras

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas atklātajā badmintona čempionātā mājiniekiem trīs uzvaras Siguldas badmintona klubs

Siguldas 1. pamatskolas sporta zālē divas dienas risinājās Siguldas atklātais čempionāts badmintonā, kurā līdz ar gandrīz visiem labākajiem Latvijas spēlētājiem piedalījās arī sportisti no Igaunijas un Zviedrijas. Trijos no pieciem turnīriem uzvarēja mājinieki siguldieši.

Lielākos panākumus sacensībās plūca Siguldas badmintona kluba pārstāve Jekaterina Romanova, kura izcīnīja divas uzvaras un vienu otro vietu. Vienspēļu turnīra finālā viņa ar 22:20, 21:5 pieveica savu dubultspēļu partneri Liānu Lenceviču, ar kuru kopā vinnēja dāmu pāru sacensībās, finālā uzvarot RTU duetu Grieta Jermacāne/Anita Švalbe – 21:12, 19:21, 21:14.

Savukārt jaukto dubultspēļu finālā J. Romanova kopā ar Gunti Lavrinoviču vienīgo zaudējumu piedzīvoja finālmačā pret Reini Kraukli un Kristīni Šeferi (RSP/RBS) – 12:21, 16:21.

Vēl vienu uzvaru mājinieki izcīnīja vīru dubultspēļu turnīrā, kura finālā divu Siguldas badmintona kluba pāru divcīņā Kristaps Jānis Gulbis un Teodors Kerimovs pārspēja pieredzes bagātos Gunti Lavrinoviču un Kārli Vidasu 21:17, 23:21.

Galvenā balva vīru vienspēļu turnīrā aizceļoja uz Igauniju – par uzvarētāju kļuva Tanels Namms, bet labākais no siguldiešiem bija Pauls Gureckis, kurš ierindojās ceturtajā vietā.

Šīs nedēļas nogalē ar pirmā posma sacensībām Inčukalna sporta kompleksā startē Latvijas apvienotās badmintona līgas jaunā sezona. Kopumā plānoti seši posmi – divi Inčukalnā un seši Siguldā. LABL naudas balvu fonds būs 2460 eiro.