18.10.2015 21:00

Salaspils handbolistes sarūpē pārsteigumu Latvijas čempionēm

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils handbolistes sarūpē pārsteigumu Latvijas čempionēm Salaspils sporta skola

Latvijas dāmu handbola čempionātā par sezonas lielāko pārsteigumu parūpējusies Salaspils sporta skolas komanda, kas savās mājās ar 32:25 pārliecinoši uzvarēja pašreizējās čempiones Ludzas sporta kluba "Latgols" handbolistes, kurām šis bija pirmais zaudējums sezonā.

Jau pirmajās desmit minūtēs salaspilietes iekrāja solīdu 10:3 pārsvaru un arī pirmo puslaiku noslēdza ar "plus septiņi" (17:10). Pēc pārtraukuma starpība vienubrīd pārsniedza arī desmit vārtus (26:15), un vairāk par tās samazināšanu ludzānietēm nebija pa spēkam – Salaspils sporta skolas komanda svinēja pārliecinošu uzvaru.

Uzvarētājām lielisku spēli aizvadīja Renāte Salmane, kura, ne reizi nekļūdoties metienos, guva 11 vārtus. Pieci precīzi metieni Anastasijas Agarkovas kontā.

Virslīgas turnīra tabulas pirmajā vietā ar septiņiem punktiem četrās spēlēs ir Stopiņu novada handbola komanda. Tikpat punktu, bet viena aizvadīta spēle vairāk un sliktāka gūto un zaudēto vārtu starpība ir Ludzas "Latgolam", bet Salaspils sporta skola ar četriem punktiem piecos mačos ir piektajā vietā sešu komandu konkurencē.

Divas spēles ar Pierīgas komandu piedalīšanos notikušas arī Latvijas pirmās līgas turnīrā vīriem, turklāt vienā no tiem pierīdznieki tikās savā starpā. Stopiņu novada handbola komanda izcīnīja trešo uzvaru un sagādāja trešo zaudējumu Salaspils/"Mērnieks ZM" handbolistiem. Līdzīga cīņa Ulbrokā sanāca tikai pirmajās desmit minūtēs (5:4). Jau pirmajā puslaikā starpība pārsniedza desmit vārtus, bet beigās mājinieki svinēja graujošu uzvaru 40:18.

Uzvarētājiem Mārtiņš Savickis guva astoņus vārtus, Renārs Čerņevskis septiņus un Ivars Čerņavskis piecus vārtus, bet salaspiliešu rindās rezultatīvākie bija Nils Remess un Eduards Malahovs – abiem pa četriem precīziem metieniem.

Otrā Stopiņu novada komanda – Ulbrokas sporta klubs – izbraukumā tikās ar "Dobele/Tērvete" vienību. Pēc visai līdzīgā cīņā pagājušā pirmā puslaika dobelnieki otrajā pamazām audzēja pārsvaru, un viņu uzvara sanāca gluži pārliecinoša – 36:22. Viesu labā Mareks Koroļkovs guva septiņus, Ralfs Ozoliņš un Andris Lazda – pa sešiem vārtiem.

Pirmās līgas Austrumu grupā Stopiņu NHK ar sešiem punktiem trijās spēlēs ir pirmajā vietā, bet Salaspils/"Mērnieks ZM" ar trim zaudējumiem ir piektajā. Savukārt Rietumu grupā Ulbrokas sporta klubam ir divi punkti divās spēlēs un ceturtā pozīcija.