18.10.2015 18:39

Florbolisti pirmajā līgā sekmīgāki nekā virslīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

"Elvi" florbola līgā trīs zaudējumus nedēļas nogalē piedzīvojuši Pierīgas vīru klubi no Ķekavas un Ulbrokas. Krietni veiksmīgāk kārtējos mačus aizvadīja Babītes un Saulkalnes florbolisti Latvijas pirmajā līgā.

Ulbrokas/florbola skolas "Masters" komanda svētdien savās mājās uzņēma citu turnīra tabulas līdergrupas vienību – "Mogo-RTU/Rockets". Pavisam neveiksmīgs laukuma saimniekiem bija cīņas sākums – jau pirmās trešdaļas vidū viņi nonāca zaudētājos 0:3, turpinājumā tikai spēja samazināt starpību līdz diviem vārtiem un piedzīvoja zaudējumu 5:7. Artūrs Jurševskis mājinieku rindās atzīmējās ar diviem precīziem metieniem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Divas neveiksmes piedzīvoja kluba "Ķekavas Bulldogs" florbolisti. Līdzīgi kā ulbrokiešiem, spēlē pret florbola klubu "Rīga" viņiem izšķiroša izrādījās pirmā trešdaļa un otrās sākums – 0:3 un beigās 3:5. Svētdien "buldogi" izrādīja cienīgu pretestību pašreizējiem Latvijas čempioniem Cēsu "Lekrings" florbolistiem, tomēr cēsnieki no Ķekavas aizbrauca ar trim punktiem – 2:3.

Turnīra tabulā pēc sešām kārtām Ulbroka/FS "Masters" ar 10 punktiem ieņem piekto vietu, bet "Ķekavas Bulldogs" ar pieciem punktiem ir desmitie.

Pirmās līgas turnīrā savstarpējo spēli Salaspilī aizvadīja abas Pierīgas komandas – "Saulkalne" un "Babīte". Rezultatīvajā cīņā, kurā ne reizi sāncenšu pārsvars nepārsniedza vienus vārtus, pamatlaikā uzvarētāji tā arī netika noskaidroti, bet papildlaika trešajā minūtē Edgars Haferbergs guva uzvaras vārtus Babītes komandas labā – 8:7. Uzvarētāju rindās ar diviem precīziem metieniem izcēlās Haferbergs un Juris Keisters, bet Saulkalnes komandā – Edmunds Lauva un Ričards Bringins.

Abas Pierīgas komandas nedēļas nogalē izcīnīja vēl pa vienai uzvarai. Babītes florbolisti, pirmajās desmit minūtēs panākuši triju vārtu pārsvaru, ar 5:4 pārspēja Jelgavas klubu "JeNo-1". Turpretī saulkalnieši trešajā periodā salauza FK "Kuldīga" pretestību un svinēja pirmo uzvaru šosezon – 8:6.

Pirmās līgas Centra grupā "Babīte" ar 14 punktiem piecās spēlēs ir līderi, bet "Saulkalne" ar pieciem punktiem četros mačos ieņem trešo vietu.

Divas Rīgas atklātā florbola čempionāta spēles Pierīgā paredzētas otrdien – Salaspilī Saulkalnes komanda tiksies ar pašreizējiem čempioniem "Nūjas.lv" florbolistiem, bet "Inčukalns Coyoti" savās mājās uzņems "Rīgas Lauvas".