18.10.2015 09:02

Cīņā par Latvijas krosa čempiona tituliem Carnikavā iesaistās arī Pierīgas skrējēji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Cīņā par Latvijas krosa čempiona tituliem Carnikavā iesaistās arī Pierīgas skrējēji lat-athletics.lv

Sestdien Carnikavā, aktīvās atpūtas centru "Zibeņi" notika Latvijas čempionāts krosa skriešanā, kurā cīņa ritēja ne tikai par čempiona tituliem un medaļām dažādās vecuma grupās, bet arī par tiesībām pārstāvēt Latviju Eiropas krosa čempionātā, kas decembra vidū notiks Francijā.

Elites grupas vīri sacentās astoņu kilometru distancē. 18 dalībnieku konkurencē par uzvarētāju kļuva Reinis Hartmanis no Grobiņas, kurš finišēja pēc 27 minūtēm un 21 sekundes un otrās vietas ieguvēju mārupieti Dmitriju Serjoginu apsteidza par 33 sekundēm.

Latvijas čempions ieguva arī Latvijas Vieglatlētikas savienības pilnībā apmaksātu braucienu uz Eiropas čempionātu, bet Serjogins un vēl divu nākamo vietu ieguvēji Rolands un Kristaps Kaimiņi no Ogres novada – apmaksātu uzturēšanos (ceļa izdevumi ir sportistu ziņā).

Līdzīgā kārtībā elites grupā dāmām 6 km distancē Latvijas čempiones titulu Carnikavā izcīnīja ogrēniete Agnese Pastare (24:25), bet otro un trešo vietu ieguva Guna Ģērmane no Gulbenes (25:49) un Līga Jansone no Kuldīgas (26:36).

V20 grupā junioriem 8 km skrējienā par uzvarētāju kļuva jēkabpilietis Pēteris Lazdiņš (30:49), bet V18 grupā, kurā ceturto vietu ieguva siguldietis Pauls Daugulis, vinnēja Artūrs Niklāvs Medveds no Aizputes (29:57). V20 grupā juniorēm, otrajā vietā atstājot ādažnieci Jekaterinu Kulago, par čempioni kļuva Gunta Holštroma no Aizputes (27:02), bet S18 grupā jaunietēm triumfēja Sonora Skudra no Ilūkstes (27:24).

Pierīgas novadu skrējēji ieņēma godalgotas vietas gandrīz visās vecuma grupās un vairākās arī uzvarēja.

Tā mājinieks carnikavietis Reinis Ronis izrādījās labākais 6 km skrējienā V30 grupā, viņa titulētā novadniece Ināra Lūse svinēja pirmo vietu 4 km distancē S50 grupā, bet S60 un S60 grupās vinnēja Vizbulīte un Juris Rukkalni no Raganas. 2 km skrējienā tautas grupās pirmās vietas ieguva salaspilieši Gunita Štāle un Aigars Feteris, bet V70 grupā uzvarēja Andris Vītols no Carnikavas. Par bērnu sacensību (500 m – 1,5 km) uzvarētājiem kļuva siguldietis Jānis Stūrītis (V10), ķekaviete Melānija Zālīte (S8) un carnikaviete Kate Lejiņa (S4).

Otrās vietas no "Zibeņiem" pārveda Laura Lapiņa (S40), Estere Vīksne (S14), Matīss Oto Filipovs (V12) un Oskars Švarckopfs (V8) no Siguldas, Eduards Pāķis no Saulkrastiem (tautas grupa), carnikavietes Madara Kļavniece (S10) un Beatrice Sproģe (S6), Filips Jankovskis no Lilastes (V6), mārupiete Amanda Valtasa (S12) un Loreta Rukkalne (S4) no Raganas, trešās – carnikavieši Anda Valtere (S30), Kjāra Paula Želubovska (S8) un Valters Blūme (V4), Nikola Jankovska no Lilastes (S4), kā arī siguldietes Magda Cigle (S16) un Kristīne Brunere (S14).