16.10.2015 12:04

Ikšķilietis uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena Itālijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Itālijas pilsētā Veronā norisinājās starptautiskās sacensības BMX riteņbraukšanā, kurās startēja arī ducis Latvijas jauno braucēju, tostarp vairāki Pierīgas novadu pārstāvji. Viens no brauciena galvenajiem mērķiem bija iemēģināt nākamā gada Eiropas čempionāta trasi.

Lielākos panākumus guva šāgada "SMScredit.lv" BMX čempionāta uzvarētājs ikšķilietis Edgars Langmanis no RRS/"Rīgas Favorīts" komandas, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija. Sacensībās B9–10 vecuma grupā, cīnoties ar vairāk nekā 50 konkurentiem no Itālijas un Vācijas, kuri pārsvarā bija gadu vecāki, Edgars izcīnīja pirmo vietu.

B7–8 vecuma grupā otro vietu aiz Markusa Ozoliņa ieņēma Mārupes BMX kluba pārstāvis Emīls Allers. Lai arī A finālā neiekļuva, tomēr rūdījumu guva vēl vairāki mārupieši – Ralfs un Markuss Domoracki, Edgars Regzdiņš, Konors Bendžamins Lāke un Beāte Žihare.

Piektdien slēgtajā BMX arēnā Mančestrā norisināsies Eiropas kausa izcīņas elites un junioru devītā posma sacensības, bet sestdien šīm vecuma grupām gaidāms noslēdzošais desmitais posms. Savukārt bērni, jaunieši un amatieri sacentīsies sestdien un svētdien.

Bet pašu mājās sestdien Ikšķilē un svētdien Mārupītes parkā Rīgā turpināsies ceturtā Arvja Pizika kausa izcīņa velokrosā. Sacensībās aicināti piedalīties visdažādāko vecuma grupu sportisti. Sacensību sākums abas dienas plkst. 10.