14.10.2015 12:03

Carnikavā cīnīsies par ceļazīmēm uz Eiropas krosa čempionātu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavā cīnīsies par ceļazīmēm uz Eiropas krosa čempionātu Latvijas Vieglatlētikas savienība

Šosestdien Carnikavā, slēpošanas un aktīvās atpūtas centrā "Zibeņi" norisināsies Carnikavas rudens skriešanas sacensības, kas vienlaikus būs arī Latvijas čempionāts vieglatlētikas krosā. Latvijas spēcīgākie skrējēji cīnīsies arī par iespēju startēt Eiropas krosa čempionātā decembrī Francijā.

Carnikavas sporta centra pārstāve Ieva Kozlovska informēja, ka sacensības "Zibeņos" iesāksies plkst. 11.00 ar "Rāmkalnu" bērnu skrējienu, kur paši jaunākie sacensību dalībnieki atbilstoši savai vecuma grupai mērosies spēkiem 300, 500 vai 1000 metru garās distancēs. Aptuveni plkst. 11.45 starts tiks dots "Joma" jauniešu apļiem, pēc kā sekos 2 km garais "Bioderma" tautas skrējiens un "MySport" meža apļi. Starp citām grupām un distancēm īpaši izceļams skrējiens 2 km distancē dalībniekiem ar svaru virs 100 kg.

Skriešanas sacensību kulminācija paredzēta no plkst. 13, kad paredzēts starts 6 km "Dion" sporta distancē elites grupā dāmām un juniorēm (U-18, U-20 vecuma grupās), bet plkst. 13.30 8 km distancē dosies vīri un juniori. Sacensību uzvarētāju apbalvošana sāksies aptuveni plkst. 14.00 jeb 10 minūtes pēc pēdējā finišējušā dalībnieka.

Pieteikties sacensībām internetā www.sportlat.lv var vēl trešdien līdz plkst. 20.00. Dalības maksa 3 eiro tiks iekasēta sacensību dienā reizē ar numura izsniegšanu (Carnikavas novadā deklarētajiem iedzīvotājiem dalība sacensībās ir bez maksas). Pieteikties sacensībām varēs arī sacensību dienā no plkst. 9.00 līdz 10.30, taču jau par augstāku dalības maksu – 5 eiro.

Uz sacensību vietu no Carnikavas stacijas laukuma un atpakaļ kursēs autobuss.

Sacensības organizē Carnikavas novada pašvaldības iestāde "Carnikavas sporta centrs" sadarbībā ar Latvijas Vieglatlētikas savienību, biedrību "Sportlat", Carnikavas novada domi un sacensību atbalstītājiem. Sacensību informatīvais tālrunis: 29561366.