14.10.2015 07:44

Pierīgas skolu basketbola turnīrā aizraujošā cīņā uzvar Mārupes vidusskola

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ar piecu komandu piedalīšanos otrdien Ādažos notika Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu basketbola turnīrs B vecuma grupas puišiem (2000./01. g.dz.). Lai noteiktu uzvarētājus, bija jārēķina ne vien uzvaras un zaudējumi, bet arī gūtie un zaudētie punkti.

Pēc viena apļa turnīra izspēles izrādījās, ka trīs komandas bija izcīnījušas pa trim uzvarām un piedzīvojušas pa vienam zaudējumam. Mārupes vidusskolas komanda, kas pirms diviem gadiem bija ieguvusi otro vietu C vecuma grupas turnīrā, ar 16:19 piekāpās Krimuldas vidusskolai, bet ar 25:23 pārspēja Ādažu vidusskolas audzēkņus, kuri savukārt bija uzvarējuši krimuldiešus 21:18.

Lai noteiktu vietu sadalījumu labāko trijniekā, bija jāskaita visās spēlēs gūto un zaudēto punktu starpība. Tā labāka izrādījās mārupiešiem (+53). Otrajā vietā ierindojās Krimuldas basketbolisti (+45), bet pagājušā gada Pierīgas čempioniem ādažniekiem nācās samierināties ar trešo vietu (+38).

Mārupes vidusskolas komandas sastāvā spēlēja Artis Šķērstens, Matīss Dambergs, Kristers Maura, Anrijs Logins, Pēteris Priekulis, Dāvis Vilcāns un Roberts Mūrnieks.

Ar labāko trio līdzvērtīgi neizdevās paspēkoties abiem pārējiem turnīra dalībniekiem – Carnikavas pamatskolas un Saulkrastu vidusskolas basketbolistiem. Savstarpējā spēlē pārāki ar 21:9 izrādījās saulkrastieši, kuri kopvērtējumā ieņēma ceturto vietu.

27. oktobrī turpat Ādažos notiks Pierīgas skolu basketbola turnīrs C vecuma grupā (2002. g.dz. un jaunāki).