13.10.2015 12:45

Jūrmalas MTB velomaratonā triumfējis Herberts Pudāns

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pēdējās sezonas kalnu velosipēdu sacensības – Jūrmalas kalnu riteņbraukšanas (MTB) maratons – noslēdzies ar "ZZK" komandas pārstāvja Herberta Pudāna triumfu. Vairākās vecuma grupās izcēlās arī dalībnieki no Ķekavas un Ādažiem.

Ideālajos laika apstākļos Sporta distancē vīru konkurencē uzvarētājs Herberts Pudāns finišēja pēc stundas, 20 minūtēm un 35 sekundēm. Turpat aiz viņa mērķi sasniedza Uldis Ālītis no "Rietumu-Delfin" komandas, bet trešais pusminūti vēlāk distanci beidza Ivars Prokofjevs no "ZZK" komandas. Dāmu konkurencē pirmo vietu ieguva Liene Ardava ("Rietumu-Delfin").

Junioru grupā (1997./98. g.dz.) iespaidīgus panākumus guva Ķekavas novada sporta skolas (ĶNSS) audzēkņi – pirmās trīs vietas ieguva Niklāvs Boļšis (1.25:27), Maksims Maslovs un Kristians Silamednis. Vēl viens ĶNSS pārstāvis Vladlens Gurkins izrādījās labākais jauniešu grupā (1999./2000. g.dz.), bet Elvijs Zommers izcīnīja pirmo vietu zēnu grupā (2001./02. g.dz.).

"ZZK" komandas pārstāvis ādažnieks Normunds Zviedris, finišējot devītajā vietā absolūtajā vērtējumā (1.21:29), izcīnīja uzvaru "Seniori 3" vecuma grupā (1966./70. g.dz.), bet carnikavietis Sergejs Rodionovs no "ĀdažiVelo" komandas uzrādīja labāko laiku "Seniori 4" grupā (1965. g.dz. un vecāki).

Īpašs notikums svētdien bija arī sezonu noslēdzošā automašīnas "Nissan Pulsar" izloze, kurā par laimīgo uzvarētāju kļuva 57 gadus vecais Andris Ķirķis. Izlozē arēja piedalīties ikviens dalībnieks, kas bija piedalījies vismaz trijos no šāgada "Baltijasmaratoni.lv" organizētajiem sporta pasākumiem – Ādažu MTB velomaratonā, Jūrmalas velomaratonā, Rīgas MTB velomaratonā, Liepājas velomaratonā, Jūrmalas skrituļslidošanas festivālā un Jūrmalas MTB velomaratonā.