12.10.2015 14:54

Latvijas kvadriciklu braucējiem – sudrabs Eiropas Nāciju kausa izcīņā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas kvadriciklu braucējiem – sudrabs Eiropas Nāciju kausa izcīņā LAMSF

"MX Ādaži" komandas pārstāvji Raivis Sootee un Kārlis Bole juniors, kā arī šāgada Eiropas čempions kvadraciklu klasē Edgars Meņģelis Latvijas izlases sastāvā izcīnījuši otro vietu nedēļas nogalē notikušajā Eiropas Nāciju kausa izcīņā kvadracikliem.

Sestdienas kvalifikācijā ātrākais izrādījās pērn "MX Ādaži", bet šogad "Ghetto Team" pārstāvošais Edgars Meņģelis, kurš savā braucienā uzrādīja labāko apļa laiku. Labu sniegumu uzrādīja arī Raivis Sootee, kvalifikācijā ieņemot ceturto pozīciju, bet Kārli Boli Jr. piemeklēja tehnikas problēmas, un viņam bija jāsamierinās ar 13. pozīciju, informēja Latvijas Motosporta federācijā.

Pirmajā finālbraucienā sportisti uzrādīja ļoti labu sniegumu – Meņģeļa uzvara un Boles devītā vieta Latviju ierindoja dalītā 1.–2.vietā. Otrajā braucienā tukumnieks Meņelis atkal palika nepārspēts, bet Sootee ierindojās tikai 30. vietā.

Pēdējā brauciena startā Raivis Sootee saķērās taisnes galā un atsāka braucienu kā priekšpēdējais, tomēr beigās spēja aizcīnīties līdz astotajai vietai, bet Kārlis Bole pēc starta no otrās rindas finišēja piektais.

Rezultātā izcīnīto punktu summa Latvijas izlasei ļāva ierindoties augstajā otrajā vietā. Pirmo vietu izcīnīja Nīderlandes kvadru braucēju, bet trešo ieņēma Vācija.

Jāpiezīmē, ka Latvijas izlases dalībniekus finansiāli atbalstīja Ādažu, Babītes un Tukuma pašvaldības.