04.06.2012 10:59

Kārkliņš nostiprinās vadībā Latvijas motokrosa čempionāta kopvērtējumā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kārkliņš nostiprinās vadībā Latvijas motokrosa čempionāta kopvērtējumā "MX Ādaži"

"MX Ādaži" komandas braucējs Jānis Kārkliņš šosezon izcīnījis divas uzvaras trijos posmos MX2 klases sacensībās.

Latvijas motokrosa čempionāta trešais posms nedēļas nogalē risinājās "Baltā Brieža" mototrasē Viļakā. Sacensībās apvienotajā MX2 un MX125 klasē Kārkliņš finišēja pirmais abos braucienos, kļuva par posma uzvarētāju un palielināja pārsvaru pār konkurentiem čempionāta kopvērtējumā.

Pēc trim posmiem viņam ir 135 punkti, bet tuvākajam sekotājam, "MX Ādaži" komandas biedram Leonam Kozlovskim – 108 punkti. Kozlovskis bija otrais abos pirmajos Latvijas čempionāta posmos, bet Viļakā bija spiests samierināties ar devīto vietu (braucienos 7. un 9. vieta).

Ādažu motokrosa kluba un Mārupes automoto kluba "Bieriņi" pārstāvji startēja vēl vairākās klasēs.

H30 klasē piekto vietu 15 dalībnieku konkurencē izcīnīja mārupietis Artis Egle, MX65 klasē septītais bija viņa komandas biedrs Patriks Ūzuls, MX50 klasē astotais Edvards Bidzāns, bet H14 klasē divpadsmitais bija Matīss Siliņš no Ādažu komandas.

Iesācēju grupā no ādažniekiem devītajā vietā ierindojās Raitis Mežaraups, 11.Raitis Zvejnieks, 12.Ainārs Ruža, 16.Sandris Geitus un 22.Matīss Upenieks, 19.pozīcijā bija Ēriks Kumpens ("Bieriņi"), bet 24.vietā Roberts Strauss no Mālpils sporta kluba.

Senioru un veterānu sacensībās labākie no Pierīgas komandu motobraucējiem bija Artūrs Skuja ("MX Ādaži") kvadru klasē un Atis Alžāns ("Bieriņi") motociklu klasē – viņiem abiem otrās vietas.