06.10.2015 14:53

Baložos un Salaspilī velosezona finišē, Ogrē sākas, Ikšķilē turpināsies

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baložos un Salaspilī velosezona finišē, Ogrē sākas, Ikšķilē turpināsies Kaspars Suškevičs, salaspilssporto.lv

Rudenīgāku laika apstākļu iestāšanās nav bijis šķērslis, lai vairākās Rīgas apkaimes vietās sekmīgi aizritētu riteņbraukšanas sacensības. Ķekavas novadā aizvadīts Baložu velokrosa pēdējais posms, Salaspilī – Zīriņu rudens velokross, bet Ogrē startējusi Arvja Pizika kausa izcīņa, kas turpināsies Ikšķilē.

Baložu velokrosa pēdējā piektajā posmā startēja 217 dalībnieki, kas gan nav šīs sezonas rekords, toties ir vairāk nekā visās pagājušā gada sacensībās. Visās vecuma grupās arī kļuva zināmi uzvarētāji kopvērtējumā, kurā tika vērtēti četri labākie rezultāti.

Par uzvaru posmā pienācās 1000 punktu, līdz to maksimālā punktu summa kopvērtējumā bija 4000. Šo rezultātu izdevās sasniegt: Katrīnei Gucanovičai (S3 vecuma grupa), Robertam Rozenbergam (V3), Raivim Purvišķim (V5), Helvijam Kanceram (V7), Amandai Reilijai Zariņai (S9), Krišjānim Justam Ratniekam (V10), Samantai Krampei (S12), Bruno Krampem (V12), Alisei Gaiķei (S14), Martai Ratniecei (S16), Krišjānim Jansonam-Ratinikam (V21), Katrīnai Jaunslavietei (SElite), Inetai Siliņai (S50), Intam Celmaraugam (V50), Laumai Žilko (S60), Sergejam Pomarnevskim (V60), Inārai Lepsei (S70) un Mečislavam Bartuševičam (V70).

Ar pirmā posma sacensībām Ogrē startējusi Arvja Pizika kausa izcīņa velokrosā, kas galvenokārt domāta gados jaunajiem riteņbraucējiem. Šoruden pavisam plānoti septiņi posmi, otrais un trešais būs 17. un 18. oktobrī Ikšķilē un Bieriņos, bet 9. novembrī sacensības paredzētas Siguldā, Laurenčos.

Pirmajā posmā, kurā piedalījās arī Igaunijas riteņbraucēji, starp laureātiem izdevās iekļūt Ričardam Roberta Saujam no Babītes novada (2000./01. g.dz.) un BMX sacensībās panākumus guvušajam mārupietim Emīlam Alleram (2006./07. g.dz.), bet uzreiz aiz labāko trijnieka palika vēl viens Mārupes BMX kluba pārstāvis Ralfs Doromorackis (2008./09. g.dz.).

Savukārt Salaspilī, Silavā jau 17. reizi aizvadīts tradicionālais Zīriņu rudens velokross, kurā piedalījās vairāk nekā 150 riteņbraucēji jau no triju gadu vecuma. Turklāt tieši visjaunākajās vecuma grupās 120 un 380 metru distancēs pa asfaltētu celiņu ar divriteņiem un skrejriteņiem aktivitāte bija vislielākā, informēja Salaspils sporta nams.

Lielākie bērni 870 metru trasē mežā sacentās 3,3 km, 5 km un 6,6 km distancēs, iespēja piedalīties veselības braucienā bija arī pieaugušajiem. Fotogaleriju skatīt šeit.