05.10.2015 11:21

Sacensībās starta rāvienos dominē Pierīgas jaunie kamaniņbraucēji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sacensībās starta rāvienos dominē Pierīgas jaunie kamaniņbraucēji www.kamanas.lv

Kamēr Latvijas junioru izlase Norvēģijā aizvadīja pirmo treniņu uz ledus Lillehammeras trasē, Bērnu un jauniešu kamaniņu sporta skolas audzēkņi Siguldas bobsleja un kamaniņu sporta trases starta estakādē sadalīja medaļu komplektus starta rāvienos.

Kā jau pēdējos gados ierasts, jauno kamaniņu braucēju sacensības aizritēja ar ievērojamu Pierīgas novadu pārstāvju pārākumu – no septiņām grupām tikai vienā uzvara tika rīdziniekam.

Vecākajā A grupā (1998./2001. g.dz.) divu mēģinājumu summā labāko rezultātu (6,348 sekundes) uzrādīja Voldemārs Puišelis no Ulbrokas. Arī trīs nākamas vietas ieņēma viņa novadnieki Tomass Leimanis, Artūrs Gruzdulis-Borovojs un Viktors Nahodkins.

B grupā (2002./03. g.dz.) labāko trijniekā iekļuva siguldietis Gints Bērziņš (6,827 s), ropažnieks Kaspars Rinks un Valts Pavlovs no Siguldas. C grupa (2004./05. g.dz.) vienīgais dalībnieks bija Fēliks Grantiņš no Rīgas, bet divnieku ekipāžu konkurencē – Ričards Sakovičs un Emīls Tupe no Ulbrokas.

Meitenēm A grupas sacensībās uzvarēja Līva Knēta no Ropažiem (6,694 s). Otro rezultātu sasniedza labākā no B grupas dalībniecēm siguldiete Frančeska Bona (6,818 s) un trešo – Laura Zutere no Ropažiem (6,854 s), bet B grupas ieskaitē trijniekā iekļuva ropažniece Marta Zukule un rīdziniece Kristiāna Indriksone.

Visbeidzot C grupā meitenēm pirmās trīs vietas ieguva Selīna Elizabete Zvilna no Ropažiem, Anete Actiņa no Siguldas un Marta Robežniece no Ropažiem, liecina Latvijas Kamaniņu sporta federācijas publicētā informācija.