04.10.2015 20:34

Pierīgas florbola klubiem nedēļas nogalē mainīgas sekmes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas florbola klubiem nedēļas nogalē mainīgas sekmes Latvijas Florbola savienība

Ulbrokas un Ķekavas vīru klubi virslīgas spēlēs gūst pa vienai uzvarai un cieš pa vienam zaudējumam. "Ķekavas Bulldogs" dāmas izcīnījušas pirmo uzvaru sezonā, bet pirmās līgas komanda no Saulkalnes sezonu sāk ar divām neveiksmēm.

Ulbrokas/florbola skolas "Masters" vīri "Elvi" līgas turnīrā sestdien viesos pēdējās desmit minūtēs gandrīz atspēlēja četru vārtu deficītu, tomēr piekāpās FK "Bauska" florbolistiem 7:8. Pa diviem vārtiem guva Edžus Ceriņš, Kaspars Šķēls un Toms Niedre.

Svētdien Ulbrokas komanda viesojās pie FBK "Valmiera"/"VIA" vienības un, izvirzījušies vadībā jau 25. sekundē, izcīnīja visai pārliecinošu uzvaru 9:5. Pa četriem rezultativitātes punktiem Kasparam Šķēlam (3+1) un Reino Ješēvicam (2+2). Ar septiņiem punktiem Ulbroka/FS "Masters" turnīra tabulā ieņem ceturto vietu.

"Ķekavas Bulldogs" florbolisti vispirms sestdien ar 4:8 viesos piekāpās Lielvārdes komandai, bet svētdien dramatiskā mačā savās mājās izcīnīja pirmo uzvaru sezonā. Pirmās trešdaļas izskaņā rezultāts bija 1:6, otrā puslaika vidū ķekavieši vēl zaudēja 4:8, tomēr pamanījās atspēlēties un ar Everta Emīla Gertsona precīzo metienu pagarinājumā tika pie panākuma 10:9 un pirmajiem diviem punktiem, kas gan neļāva pakāpties no pēdējās 12. pozīcijas tabulā.

Pie pirmās uzvaras sezonas trešajā spēlē svētdien tika arī "Ķekavas Bulldogs" dāmu komanda. Pateicoties lieliskam Līgas Vancānes sniegumam (seši gūti vārti un viena rezultatīva piespēle), "buldodzes" ar 8:6 pārspēja "Rīgas lauvas". Turnīra tabulā, kurā līderes ir FK "Ķekava" florbolistes (9 p.), "Ķekavas Bulldogs" ar trim punktiem ir piektajā vietā.

Pirmās divas spēles Latvijas pirmās līgas turnīrā aizvadījuši Saulkalnes florbolisti. Vispirms viņi savā laukumā Salaspilī, trīs vārtus zaudējot skaitliskā mazākumā, ar 3:6 piekāpās Jelgavas novada florbola klubam "JeNo-1". Bet dienu vēlāk tika pie pirmā punkta, viesos pagarinājumā ar 5:6 piekāpjoties FK "Irlava/Avant" florbolistiem (pa diviem vārtiem guva Agnis Sobažeks un Gints Vīnbergs).