04.10.2015 18:48

Stopiņu handbola komandām divas uzvaras, salaspiliešiem divi zaudējumi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu handbola komandām divas uzvaras, salaspiliešiem divi zaudējumi Einārs Binders

Latvijas dāmu handbola virslīgas turnīrā sezonas pirmo savstarpējo spēli Ulbrokā aizvadījuši abi Pierīgas klubi – Stopiņu novada handbola komanda (NHK) un Salaspils sporta skola. Krietni pārākas šoreiz izrādījās laukuma saimnieces.

Stopiņu un Salaspils komandu mačā izšķirošās izrādījās jau pirmās desmit minūtes, kuru laikā mājinieces guva deviņus vārtus, bet viešņas nevienus. Starpība turpināja augt gandrīz visas spēles laikā, un beigās tablo vēstīja 36:18 Stopiņu NHK labā.

Uzvarētājām Ivita Asare guva 12, vārtus, Elia Ekkerte 11 un Lana Nikolajeva sešus vārtos, bet Salaspils vienībā rezultatīvākās bija Inese Umjarova (6) un Dace Potapova (5). Turnīra tabulā Stopiņu NHK ar sešiem punktiem trijās spēlēs ir līderes, bet salaspilietes ar diviem punktiem ceturtās.

Svētdien sezonas pirmās spēles aizvadīja Latvijas pirmajā līgā spēlējošās Pierīgas vīru handbola komandas.

Stopiņu NHK handbolisti izbraukuma spēlē pret Ludzas sporta kluba "Latgols" junioru komandu pirmajā puslaikā nonāca zaudētājos ar "mīnus seši", taču pēc pārtraukuma desmit minūšu laikā deficītu likvidēja, iemeta septiņus vārtus pēc kārtas un beigās svinēja uzvaru 39:30. Renārs Čerņevskis viesiem guva septiņus, Edmunds Bogdanovs un Mārtiņš Savickis – pa sešiem vārtiem.

Savukārt Salaspils/"Mērnieks ZM" vienība sīvā cīņā viesos ar 24:26 piekāpās "Skrīveri/Aizkraukle" handbolistiem. Visas cīņas gaitā trīs vārti bija lielākais kādas komandas pārsvars, un vēl desmit minūtes līdz beigām rezultāts bija neizšķirts, tomēr galotni veiksmīgāk nospēlēja mājinieki. Salaspils kluba rindās rezultatīvākais ar 11 precīziem metieniem bija Niks Remess.

Latvijas handbola pirmās līgas izspēles kārtība paredz komandas, kas sadalītas Austrumu un Rietumu grupās, vispirms aizvadīs divu apļu turnīru, bet otrajā posmā pa trim labākajām no katras grupas sadalīs vietas no pirmās līdz sestajai. Stopiņu NHK un Salaspils/"Mērnieks ZM" iekļauti Austrumu grupā, bet Rietumu grupā spēlēs Ulbrokas sporta kluba komanda.