03.10.2015 19:01

Latvijas regbija čempionāta finālā būs Pierīgas klubu duelis

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

10. oktobrī Upesciema stadionā Latvijas regbija čempionāta finālspēlē par zelta medaļām un čempionu titulu sacentīsies "Miesnieki/Ķekava" un "Garkalne/Livonia" komandas. Tas kļuva zināms pēc livoniešu uzvaras sestdien pār galvenajiem konkurentiem "LMT/Eži" regbistiem, kas viņiem pamatturnīrā garantēja otro vietu.

Sestdien RFS stadionā notikušajā spēlē "Garkalne/Livonia" izdarīja astoņus piezemējumus, no tiem trīs pirmajā puslaikā. Pirmais puslaiks beidzās 19:0, bet "Eži" pie vienīgā piezemējuma tika, kad rezultāts jau bija 31:0. Gala rezultāts 52:7.

Trīs piezemējumus veica Dāvis Jansons, pa vienam – Martins Ljanzbergs, Valters Raņķis, Valts Ripa, Roberts Miksons un Kristaps Bērziņš, kuram arī trīs precīzi realizācijas sitieni (divi Vitaram Blošķim).

"Bija mums pārmaiņas sastāvā, taču tās neko nenozīmē, jo "Miesniekiem" finālā mēs gatavojam vēl citus pārsteigumus. Mums ir idejas, ar kurām centīsimies pārsteigt pretinieku. Esam ļoti stipri un ejam uz priekšu. Domāju, ka esam sasnieguši ļoti labu spēles līmeni, taču disciplīnu gan es vēlētos augstāku. Pirmkārt, izbeigt strīdēties ar tiesnešiem," spēli Latvijas Regbija federācijas preses dienestam komentēja "Garkalne/Livonia" spēlējošais galvenais treneris Toms Zibolis.

Pirms pēdējām divām pamatturnīra spēlēm, kas vietu kārtību vairs nemainīs, Latvijas čempionāta turnīra tabulā "Miesnieki/Ķekava" ir 44 punkti (10 spēlēs), "Garkalne/Livonia" 34 (9), LMT/"Eži" 29 (10), "TFS Bulduri" 27 (10), RK "Fēnikss" 10 (9) un "Jūrmala"/LLU 0 (8). Tādējādi finālspēlē par pirmo vietu tiksies ķekavieši un garkalnieši, bet par bronzas medaļām – "LMT/"Eži" un "TFS Bulduri".