28.09.2015 14:24

Kamaniņu braucēji sezonu Siguldā sāk ar personīgajiem rekordiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Elīza Cauce (bijusī Tīruma) Elīza Cauce (bijusī Tīruma) kamanas.lv

Siguldas bobsleja un kamaniņu sporta trases starta estakādē risinājās sacensības starta rāvienos "Prezidenta kauss", kas tradicionāli ievada kamaniņu sporta sacensību sezonu. Uzrādot personīgos rekordus, pieaugušo konkurencē uzvarēja Elīza Cauce (bijusī Tīruma) un Kristaps Mauriņš.

Siguldietis K. Mauriņš savu pirmo starta rāviena mēģinājumu veica 2,876 sekundēs, bet otrajā mēģinājumā uzrādīja personīgo rekordu 2,865 sekundes un, reakcijas starta rāvienu veicot 4,093 sekundēs, kopsummā uzrādīja laiku 9,834 sekundes, informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācijā. Reakcijas starta rāviens tiek pielietots komandu stafetē, kad komandas brauciena laika skaitīšana notiek no pirmā dalībnieka starta līdz noslēdzošā atlēta finišam.

Otro vietu vīru konkurencē izcīnīja Inārs Kivlenieks, kurš arī uzrādīja savu personīgo rekordu starta rāvienā – 2,918 sekundes. Divu starta rāvienu un reakcijas starta rāviena kopsummā Inārs uzrādīja laiku 10,014 sekundes. Trešais labākais starp vīriem ar personīgo rekordu starta rāvienā 2,938 sekundes bija Artūrs Dārznieks. Triju mēģinājumu kopsummā Artūrs uzrādīja laiku 10,036 sekundes.

Starp dāmām uzvaru izcīnīja krimuldiete Elīza Cauce (bijusī Tīruma), kura jau savā pirmajā mēģinājumā uzrādīja personīgo rekordu 3,139 sekundes. Divu starta rāvienu un reakcijas starta rāviena kopsummā Elīza uzrādīja laiku 10,795 sekundes. Līdzīgi kā pagājušajā gadā, arī šoreiz dāmu konkurencē otro vietu izcīnīja vienīgā sacensību dalībniece starp juniorēm Kendija Aparjode no Saulkrastiem, kura kopsummā uzrādīja laiku 11,050 sekundes. Bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena stājās siguldiete Ulla Zirne ar rezultātu 11,203 sekundes.

Divvietīgo ekipāžu konkurencē ātrākie bija nacionālās izlases jaunpienācēji Kristens Putins/Kārlis Krišs Matuzels, kuri kopsummā uzrādīja laiku 10,435 sekundes. Otro labāko starta rāvienu veica brāļi Andris un Juris Šici, kuri kopsummā sasniedza rezultātu 10,447 sekundes. Sešu ekipāžu konkurencē trešie ātrākie bija Sējas novadu pārstāvošie Oskars Gudramovičs/ Pēteris Kalniņš – 10,570 sekundes.

Junioru ieskaitē labākais starta rāvienos bija siguldietis Ralfs Bērziņš (10,165 s), aiz sevis atstājot saulkrastiešus Kristeru Aparjodu (10,323 s) un Gunāru Bergu (10,348 s). Divvietīgo ekipāžu ieskaitē starp junioriem ātrākie izrādījās Kristaps Krauze no Inčukalna un Edgars Stalts no Krimuldas (10,868 s).

Jauniešiem A vecuma grupā spēcīgākais starta rāvienos bija ropažnieks Roberts Plūme, divvietīgo ekipāžu konkurencē jauniešiem sacensībās ar rezultātu uzvarēja Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, bet jaunietēm A vecuma grupā spēcīgākā izrādījās Sigita Bērziņa no Siguldas. B vecuma grupā labākie bija Frančeska Bona no Siguldas un Kaspars Rinks no Ropažiem, bet C grupā – siguldiete Anete Actiņa un Fēlikss Grantiņš.

Novembra beigās Siguldas trasē risināsies Pasaules kausa izcīņas otrais posms kamaniņu sportā junioriem, bet no 8. līdz 10. janvārim – Pasaules kausa piektais posms pieaugušajiem.