28.09.2015 13:50

Skrējēji svin svētkus Salaspilī un Jūrmalā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Skrējēji svin svētkus Salaspilī un Jūrmalā Salaspils sporta nams un maratoni.lv

Brīvdienās Rīgas apkārtnē notika divi ievērības cienīgi skriešanas pasākumi. Sestdien Nacionālā botāniskā dārza teritorijā Salaspilī notika pusmaratons "Noķer vēju 2015", bet svētdien Jūrmalā, Majoros, tika svinēti Jūrmalas skriešanas svētki.

Salaspilī šogad notika jau otrais pusmaratons, kas trijās diatancēs kopumā pulcēja gandrīz trīs simtus dalībnieku. Pusmaratona distancē par uzvarētāju kļuva rīdzinieks Raitis Gržibovskis (1.21:19), kurš apsteidza divus mājiniekus – salaspiliešus Nauri Bondaru un Aleksandru Viršutu. Dāmu konkurencē pārliecinošu uzvaru svinēja Inga Zālīte no Ikšķiles (1.26:31). Tuvākās sekotājas viņa pārspēja par gandrīz 20 minūtēm.

10 km distancē ātrākie izrādījās Andrejs Krasikovs (38:08) un Ginta Valtere (46:14), 5 km skrējienā – Kristaps Vējš-Āboliņš (17:30) un ādažniece Jekaterina Kulago (21:32), bet 10 km nūjošanas distancē pirmās divas vietas ieguva Kristīne Kuka un Dzintars Laganovskis no Lielvārdes novada Lēdmanes.

Jūrmalas skriešanās svētkos Majoru pludmalē starts tika dots piecās dažādās distancēs – 5 un 10 km individuālajos skrējienos, 5 km nūjošanā, 10 (4x2,5km) stafetes skrējienā un 0,5–1 km bērnu skrējienā.

Galvenajā distancē par uzvarētājiem kļuva šāgada Latvijas čempions pusmaratonā Jānis Višķers no Kokneses (32:12) un šāgada pasaules vieglatlētikas čempionāta dalībniece maratona skrējienā Anita Kažemāka (39:06).

"Šodien bija lieliski piemēroti apstākļi skriešanai – nebija karsts, bija patīkams dzestrums. Skriešanu nedaudz apgrūtināja irdenās smiltis un sānu vējš, bet kopumā skrējiens bija ļoti baudāms. Prieks par lielo dalībnieku skaitu, jo cilvēku pūlis likās tiešām iespaidīgs. Pats galvenais ir tas, ka visi klātesošie un arī paši dalībnieki bija ļoti pozitīvi un uzmundrināja citus skrējējus," sacensību rīkotājiem pēc finiša stāstīja A. Kažemāka.

Plaši pārstāvētajā 5 km distancē uzvaras laurus plūca Alberts Blajs (16:46) un Dace Jansone (18:49).