27.09.2015 22:59

Babītes futbolistiem – Rīgas kauss, Pierīgas pirmās līgas futbola klubi bez zaudējumiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Divas uzvaras un neizšķirts – ar šādu bilanci vienu no sezonas veiksmīgākajām nedēļas nogalēm noslēguši "Komanda.lv" Latvijas pirmās līgas turnīrā spēlējošie Pierīgas klubi. Savukārt pie otrās trofejas šajā sezonā tikuši sporta kluba "Babīte" futbolisti.

Svētdien notika Rīgas kausa izcīņas finālspēle, kurā tikās Latvijas otrās līgas Kurzemes reģiona čempionvienība sporta klubs "Babīte" un futbola klubs "Rīnūži Rīga". Aizraujošā cīņā uzvaru un līdz ar to arī galveno balvu, par kuru cīnījās otrajā līgā spēlējošie klubi, ar 2:1 izcīnīja Babītes komanda. Vārtus uzvarētāju labā guva Aleksejs Tiščenko un Andris Briškens.

Latvijas pirmās līgas turnīrā Aleksandra Kulakova futbola akadēmijas centra komanda no Salaspils viesojās pie pēdējā vietā esošās Preiļu bērnu un jaunatnes sporta skolas vienības un svinēja uzvaru 4:2.

Jau pirmajās piecās minūtēs Daniils Hvojņickis un Patriks Malvess divreiz ieraidīja bumbu mājinieku vārtos. Īsi pirms pārtraukuma Preiļu futbolisti vienus vārtus atguva, bet otrajā puslaikā astoņu minūšu laikā Aleksandrs Romanovskis guva vēl divus vārtus. Preilēniešiem atlikušajā laikā tikai izdevās samazināt starpību.

Futbola klubs "Auda" savā laukumā Ķekavā uzņēma vēl vienu turnīra tabulas lejas gala komandu "Staiceles bebri", un abu puslaiku vidū gūstot pa vieniem vārtiem, uzvarēja 2:0. Ar precīziem sitieniem izcēlās Andis Maks un Arturs Fjodorovs.

Pie viena punkta izdevās tikt Apvienotās futbola akadēmijas "Olaine" komandai, kas nospēlēja neizšķirti 1:1 ar Rēzeknes futbola akadēmiju. Pirmajā puslaikā vadībā izvirzījās rēzeknieši, bet izlīdzinājumu Felipem Gabrielam duš Santušam izdevās panākt 74. minūtē.

Pirmās līgas turnīra tabulā pēc 24 kārtām FK "Auda" ar 40 punktiem ieņem piekto vietu. AFA "Olaine" ar 28 punktiem ir devītajā pozīcijā, bet Salaspils komanda ar 26 punktiem 11. pozīcijā. Klubiem šosezon atlicis aizvadīt vairs tikai sešas spēles, nākamā kārta paredzēta 3. oktobrī.