03.06.2012 11:39

Mārupes novadā noskaidro labākās karsēju komandas

Autors  Karina Bērziņa
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes novadā noskaidro labākās karsēju komandas Krišjānis Grantiņš

Mīts, ka karsējas ar uzmundrinošiem saukļiem izskrien uz laukuma, noplivina krāsainus pušķus un aizskrien, neiztur kritiku.

Tas jo skaidri pierādījās 2. jūnijā Tīraines sporta kompleksā Mārupes novadā, kur norisinājās III Baltijas karsējkomandu čempionāts.

Šogad čempionātā piedalījās 12 komandas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas – kopumā 130 atlēti. Patiešām atlēti, jo mīts, ka karsējkomandas ar uzmundrinošiem saukļiem izskrien uz laukuma, noplivina krāsainus pušķus un aizskrien, neiztur kritiku – ne vien meitenes, bet arī puiši izpilda sarežģītus akrobātikas trikus.

"Šis ir viens no bīstamākajiem sporta veidiem pasaulē, meitenes lido vairāk nekā divu metru augstumā. Ja viņas neizdodas noķert, var gūt nopietnas traumas, bet ir speciāli cilvēki – spoteri, kas bīstamākajos mirkļos ir līdzās komandai un, ja kāds krīt, uzķer. Komandas sacenšas divās kategorijās – dejās un akrobātikā," atklāj projekta vadītāja Austra Kauseniece.

Jaunākajām sacensību dalībniecēm bija 10 – 12 gadi, bet Lietuvas karsējas tuvojas 30 gadu slieksnim – viņām tas jau ir darbs nevis hobijs. Mazās ventspilnieces izpelnījās visskaļākās publikas ovācijas. "Mēs ļoti priecājamies, ka Ventspilī ir tādas mazas meitenītes, kas jau dejo, parasti šīs dejas sāk mācīties 15 – 16 gadu vecumā," teic A. Kauseniece.

Jautāta, kādu sporta veidu komandām ir karsējmeitenes, A. Kauseniece paskaidro, ka pārsvarā tas ir basketbolam un volejbolam, agrāk arī futbola spēles starplaikos varēja vērot meiteņu priekšnesumus, bet futbola karsēju kustība ir apsīkusi.

Mēdz teikt – karsējmeitenes, taču čempionātā piedalījās arī puiši no Latvijas un Igaunijas, lieliski papildinot meiteņu sniegumu.

Deju kategorijā 1. vietu ieguva TTU "Dance Team" no Igaunijas, 2. vietā ierindojās "Kalev/Cramo Dance Act", savukārt 3. vietā Kaunas "Baltai". Arī akrobātikas kategorijā, kurā skatītāji varēja redzēt vairāk akrobātiskos trikus un piramīdas pirmo vietu ieguva komanda no Tallinas TTU "Cheer Team". 2. vietu ieguva BK "Turība" karsējkomanda un 3. vietu šarmantās BK "Ventspils" mazās karsējmeitenes.