24.09.2015 16:30

Pierīgas petanka spēlētājiem kārtējie panākumi Latvijas ranga turnīros

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas petanka spēlētājiem kārtējie panākumi Latvijas ranga turnīros arhīvs

Ar carnikaviešu Gintas un Gata Miglānu uzvarām aizvadīts ceturtais "Zelta bumbas" turnīrs petankā ranga Top12 spēlētājiem dāmu un vīru konkurencē. Ginta Miglāne arī kļuvusi par Latvijas šāgada čempioni individuālās precizitātes metienos TIR.

"Zelta bumbas" turnīra finālā G. Miglāne pārspēja Mariju Elizabeti Silovu no Upesciema 13:5, pārliecinoši revanšējoties par iepriekš grupu turnīrā piedzīvoto zaudējumu. Trešajā vietā ierindojās Jekaterina Soika no "Rīgas petanka" komandas, liecina Latvijas Petanka sporta federācijas (LPSF) informācija.

Vīru turnīra izšķirošajā spēlē tikās divi sporta kluba "Upesciems" pārstāvji Gatis Miglāns un Dzintars Seilis – ar 13:5 pārāks izrādījās Gatis. Trešo vietu ieņēma Māris Miglāns.

Upesciemā kā gada pēdējais LPSF rīkotais turnīrs notika Latvijas čempionāts individuālās precizitātes metienos TIR, kurā piedalījās 28 dalībnieki.

Dāmu konkurencē savu precizitāti vēlreiz apliecināja Ginta Miglāne, finālā uzvarot "Upesciema Warriors" kluba pārstāvi Jeļenu Silovu, kā arī dienas kopvērtējumā uzrādot trešo labāko rezultātu 25 punkti. Trešo vietu dalīja pusfināla neveiksminieces Velta Millere un Ieviņa Dzenīte no sporta kluba "Boule Ropaži".

Vīru turnīra aizraujošajā finālā Juris Keišs no "Rīgas petanka" komandas ar 22:19 uzvarēja debitantu Andri Puzo ("Upesciema Warriors"), bet trešajā vietā ierindojās Gatis Miglāns un Edgars Silovs.

Pirmo reizi turnīrs notika jauniešu U-17 vecuma grupā. Ar finālā gūtajiem 28 punktiem uzvarēja salaspilietis Sandis Dzenītis, kurš ne tikai uzstādīja jaunu Latvijas rekordu jauniešiem, bet arī sasniedza turnīra augstāko rezultātu visu čempionāta dalībnieku kopvērtējumā.