23.09.2015 09:42

Pierīgas skolu "Olimpiskās stafetes" – trijās grupās trīs uzvarētāji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Krimuldā notikušajās Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu sacensībās "Olimpiskajās stafetēs" jaunākajā vecuma grupā uzvarēja Ulbrokas vidusskolas, vidējā grupā – Krimuldas vidusskolas, bet vecākajā – Mārupes vidusskolas komanda.

Sacensībās olimpiskajās stafetēs startēja 16 Pierīgas mācību iestāžu audzēkņi. Programmā bija iekļauta 8x60 metru pretstafete, kurā startēja pa četriem puišiem un četrām meitenēm, kā arī 4x200 metru stafetes stadiona skrejceļā atsevišķi puišiem un meitenēm. Lai noteiktu uzvarētājus, visās trijās stafetēs izcīnītie punkti tika summēti, un uzvarēja komanda ar lielāko punktu summu. Vienāda punktu skaita gadījumā izšķiroši bija rezultāti pretstafetē.

Jaunākajā C grupā (2002./03. g.dz.) diezgan pārliecinošu uzvaru izcīnīja Ulbrokas vidusskolas skolēni Elza Lešinska, Karīna Erdmane, Ramona Arta Ozola, Marta Dženifera Unāme, Ernests Ritvars Grava, Maksimuss Roze, Jēkabs Zvirbulis un Rūdolfs Vilmanis. Puiši savā stafešu skrējienā uzvarēja, meitenes ierindojās trešajā vietā, bet pretstafetē stopiņieši bija otrie, summā savācot 60 punktus.

Otrajā vietā kopvērtējumā ierindojās Mārupes pamatskola, kas izrādījās labākā pretstafetē (54 p.) un summā par vienu punktu apsteidza Babītes vidusskolu (53 p.). Vēl pirmajā sešniekā iekļuva Mārupes un Ādažu vidusskolas, kā arī Carnikavas pamatskolas stafešu komandas.

B grupā (2000./01. g.dz.) triumfēja mājinieki Krimuldas vidusskolas audzēkņi – 58 punkti. Viņi dalīja pirmo vietu ar Babītes vidusskolēniem pretstafetē, meitenes izrādījās ātrākās, bet puiši ieņēma sesto vietu. Krimuldiešu rindās startēja Aija Netlava, Ineta Būmane, Viviāna Stūrīte, Alise Eiduka, Madars Freimanis, Linards Mežaleons, Eduards Deičmanis un Tomass Onskulis.

Trīs punktus kopvērtējumā uzvarētājiem zaudēja Babītes vidusskolas komanda, kurai sekoja Mārupes (50), Ādažu (49) un Vangažu vidusskolas (48), kā arī Carnikavas pamatskola (48). Zīmīgi, ka gan šajā grupā, gan jaunākajā meiteņu stafetē uzvarēja ādažnieces.

Vecākajā A grupā (1996./99. g.dz.) astoņu Pierīgas vidusskolu komandu konkurencē pārliecinoši labākie izrādījās Mārupes vidusskolas audzēkņi Līva Lielkāja, Sigita Liepiņa, Agita Švetere, Sabīne Davidaite, Ričards Millers, Haralds Puide, Daniels Bambals un Mārcis Vaičekonis – pirmās vietas pretstafetē un stafetē puišiem, otrā vieta stafetē meitenēm un 64 punkti summā.

Septiņus punktus mārupiešiem zaudēja Krimuldas vidusskolas komanda, tālāk ierindojās Ādažu, Babītes, Baldones un Mālpils novada vidusskolas.

Vēl "Olimpisko stafešu" skriešanas sacensībās piedalījās skolēni no Inčukalna pamatskolas, Ropažu vidusskolas, privātās vidusskolas "Patnis", Sējas pamatskolas, Jaunmārupes pamatskolas un Lēdurgas pamatskolas.

Jaunā mācību Pierīgas novadu skolēnu sporta spēles turpināsies 29. septembrī ar rudens krosa sacensībām Baldones novada Riekstukalnā.

Krimuldas vidusskolas komandaKrimuldas vidusskolas komanda