21.09.2015 15:02

Pierīgas jaunie motobraucēji nopelnījuši Latvijas junioru čempionāta medaļas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Brāļi Jānis un Kārlis Reišuļi no Krimuldas Brāļi Jānis un Kārlis Reišuļi no Krimuldas Kaspars Reišulis, LAMSF

Aizvadītajā nedēļas nogalē Pilsblīdenē tika aizvadīts pēdējais sestais Latvijas junioru čempionāta posms motokrosā. Sezonas pēdējās cīņās tika noskaidroti laureāti vairākās motociklu klasēs, starp kuriem tika arī vairāki Pierīgas novadu pārstāvji.

MX50 klasē ātrākais šosezon izrādījās septiņus gadus vecais Jānis Martiņš Reišulis no Krimuldas. Pirms pēdējā posma viņa pārsvars pār otrajā vietā esošo lietuvieti Ugņu Ļuli bija tikai trīs punkti, taču sezonas pēdējās sacensībās Jānis uzvarēja abos braucienos, summā savāca 261 punktu un tuvāko konkurentu apsteidza par deviņiem punktiem. Atsevišķos posmos viņam trīs pirmās un trīs otrās vietas.

Jānis Mārtiņš tādējādi atkārtojis sava vecākā brāļa Kārļa Alberta Reišuļa panākumus. Bet pašam Kārlim, startējot MX65 klasē, sezonas gaitā izdevās uzrādīt vērā ņemamu progresu, un ar trešo vietu priekšpēdējā un uzvaru pēdējā posmā (braucienos otrā un pirmā vieta) viņš kopvērtējumā izcīnīja trešo vietu (195 p.).

Latvijas čempiona titulu šajā klasē ieguva igaunis Romeo Karu (266 p.), bet otro vietu ieguva mārupietis Edvards Bidzāns no auto moto kluba "Bieriņi". Sezonas laikā viņš četros posmos ierindojās otrajā vietā un divos – trešajā.

MX50 Rūķu grupā, startējot tikai četrās sacensībās, otro vietu izcīnīja Patriks Igals no Ikšķiles, bet "Q Rūķu" klasē, kurā pēdējā posma sacensībām nebija pieteicies neviens dalībnieks, otro vietu ieņēma Roberts Purmalis no Carnikavas.

Kopā šosezon tika aizvadīti seši Latvijas junioru čempionāta posmi – Aizputē, Gulbenē, Dobelē, Viļakā, Ainažos un Pilsblīdenē.