21.09.2015 07:42

Mārupes basketbolisti nosargā Pierīgas čempionu titulu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes basketbolisti nosargā Pierīgas čempionu titulu Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Pierīgas novadu sporta spēļu finālturnīrā basketbolā vīriem jau piekto gadu pēc kārtas triumfējusi Mārupes komanda. Tieši tāpat kā pērn, otro vietu izcīnīja Salaspils novada basketbolisti un trešo – mālpilieši.

Mārupes sporta kompleksā notikušajā finālturnīrā par 1.–3. vietu, kurā piedalījās nedēļu iepriekš notikušo priekšsacīkšu grupu uzvarētāji, mājinieki izrādījās klasi pārāki pār konkurentiem un guva divas ļoti pārliecinošas uzvaras – 85:48 pār Mālpili un 85:44 pār Salaspili. Īstas intrigas pietrūka arī spēles par otro vietu izskaņā – salaspilieši Mālpils basketbolistus pieveica ar 75:58.

Dienu iepriekš Saulkrastu sporta centrā turnīru par 4.–6. vietu aizvadīja trīs komandas, kas priekšsacīkstēs savās grupās bija ieņēmušas otrās vietas. Šeit risinājās krietni sīvākas cīņas, un ceturto vietu ieguva Ķekavas novada basketbolisti, kuri ar 75:67 pārspēja Ropažus un ar 67:63 Saulkrastus. Mājinieki sagādāja ropažniekiem arī otro zaudējumu 70:46 un noslēguma kopvērtējumā ieņēma piekto vietu (Ropažiem sestā).

Septīto vietu noslēguma vērtējumā ieņēma Olaines novada basketbolisti, kuri vienīgie bija izrādījuši interesi piedalīties finālturnīrā par 7.–9. vietu. Dalītajā astotajā vietā finišēja Babīte un Stopiņi, bet dalītajā desmitajā vietā – Krimulda un Baldone.

Pierīgas novadu sporta spēļu kopvērtējumā vadībā ar 199,5 punktiem ir Mārupes novads, kam seko Babīte (183 p.), Baldone, Ropaži (abiem pa 178 p.), Salaspils (173), Stopiņi (148) un Mālpils (132 p.). Šogad vēl atlicis aizvadīt sacensības volejbolā vīriem un dāmām, kā arī šautriņu mešanā, peldēšanā un zolītes spēlē.