20.09.2015 13:19

"Garkalne/Livonia" regbisti izvirzās turnīra tabulas otrajā vietā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

"Garkalne/Livonia" sestdien savā laukumā Upesciemā Latvijas čempionāta spēlē pārliecinoši pārspēja regbija klubu "Fēnikss" un izvirzījās otrajā vietā ar 80:5 turnīra tabulā, uzlabojot izredzes spēlēt lielajā finālā par zelta medaļām pret "Miesnieki/Ķekava" komandu.

Pirmo piezemējumu laukuma saimnieki izdarīja jau pirmajā minūtē, un kopumā "Livonia" katrā puslaikā izdarīja pa sešiem piezemējumiem. Pa trim reizēm tas izdevās Dāvim Jansonam un Vitaram Blošķim, pa divām – Uvim Vasiļenko un Robertam Miksonam, pa reizei – Kristapam Martinsonam un Mārtiņam Rundānam. Savukārt Kristaps Bērziņš lieliski izpildīja sitienus ar kāju no visdažādākajām pozīcijām, iesitot 10 no 12 realizācijām.

"Šis ir vēl viens solis fināla virzienā. Ar disciplīnu apmierināts gan neesmu – divas dzeltenās kartītes tomēr. Taču prieks, ka strādā arī mūsu cīņas spēlētāji, ne tikai skrien "vējeris"," Latvijas Regbija federācijas preses dienestam pēc spēles sacīja "Livonia" spēlējošais galvenais treneris Toms Zibolis.

"Centrā spēlējām neslikti, taču malās bija nenoteiktība. Jā, malās mums bija jauni spēlētāji. Tāpat vēl mums nepieciešams "raka līderis", kurš tur pirmais ir pie bumbas. Bet Dāvis Jansons un Vitars Blošķis ļoti labi nospēlēja, atrodot caurumus pretinieku līnijā. Mūsu sistēma darbojās."

Pēc šīs spēles ir kļuvis skaidrs, ka RK "Fēnikss" vairs nevar iesaistīties cīņā par medaļām tāpat kā jau krietni senāk – "Jūrmala"/LLU.

Pamatturnīrā vēl atlicis aizvadīt tikai sešas no 30 spēlēm. "Miesnieki/Ķekava" ir 44 punkti (10 spēlēs), "Garkalne/Livonia" 24 (7), LMT/"Eži" 24 (8), "TFS Bulduri" 22 (9), RK "Fēnikss" 9 (8) un "Jūrmala"/LLU 0 (6). Kopvērtējuma tabulā "Livonia" ir augstāk nekā "Eži", jo uzvarēja abu savstarpējā spēlē pirmajā aplī. "Eži" saglabā izredzes ierindoties otrajā vietā pēc pamatturnīra. Nedēļu pirms mačiem par godalgām – 3. oktobrī ļoti svarīga būs "Ežu" un "Livonia" spēle.

Kā zināms, Latvijas čempionātā sešas komandas sacenšas divos apļos. Pirmo divu vietu īpašnieki, no kurām vieni būs "Miesnieki/Ķekava", 10. oktobrī tiksies lielajā finālā par zelta medaļām, bet trešās un ceturtās vietas īpašnieces – mazajā finālā par bronzas medaļām.